ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Ξανά στους δρόμους οι φοιτητές στο Βόλο

Νέα διαδήλωση στον Βόλο κατά των ιδιωτικών Πανεπιστημίων έκαναν σήμερα το μεσημέρι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι οποίοι είναι αντίθετοι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στον Θόλο του Π.Θ. και έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους, προκαλώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα στις κεντρικές αρτηρίες του Βόλου.

Η Μαρία Ρουχά, μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου Κλασικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών, τόνισε ότι οι φοιτητές για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα μαζικά δίνουν απάντηση στην κυβέρνηση και στα σχέδιά της για τις σπουδές τους.

Όπως είπε είναι η τρίτη εβδομάδα κινητοποιήσεων και μαζικών γενικών συνελεύσεων, που έχουν όλο και περισσότερους φοιτητές, η απάντηση των οποίων θα είναι ξεκάθαρη.

«Εναντιωνόμαστε στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων γιατί ξέρουμε τι θα πει αυτό για τις σπουδές μας, ιδιωτικά Πανεπιστήμια σημαίνει πτυχία χωρίς αξία, πτυχία πολλών ταχυτήτων, σημαίνει κλείσιμο πολλών τμημάτων, που δεν θα έχουν κέρδος σημαίνει ότι πολλοί καθηγητές θα φύγουν για να δουλέψουν στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και κατά συνέπεια θα κλείσουν τμήματα. Οι φοιτητές θα δώσουμε την απάντησή μας ότι δεν είμαστε πελάτες, όπως στη Λέσχη μας ζητούν 3,5 € για να φάμε εν μέσω ακρίβειας, έτσι μας θέλουν και στα Πανεπιστήμια», ανέφερε.

Οι φοιτητές αναφέρουν ότι ο αγώνας τους μόλις ξεκίνησε και θα συνεχίσουν πιο δυναμικά, μέχρι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button