Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Ντροπή σου!», λέει στην Ντόρα Μπακογιάννη ο πρόεδρος της Σερβίας

Σφόδρα ενοχλημένος με τη στάση της Ντόρας Μπακογιάννη είναι ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Τονίζει πως ως εισηγήτρια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου, άλλαξε τις προϋποθέσεις στην πρότασή της σχετικά με το Κόσσοβο.

«Είναι πιθανό η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης να πραγματοποιηθεί την 11η επέτειο, στις 18 ή 19 Απριλίου, 11 χρόνια μετά την υιοθέτηση της Συμφωνίας των Βρυξελλών και τη μη συγκρότηση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ακριβώς για να δείτε ότι το παιχνίδι με τα …ραντεβού δεν είναι τυχαίο: Νομίζουν ότι μπορούν να ταπεινώσουν τους Σέρβους για πάντα».

«Και όσο για την Ντόρα Μπακογιάνη, να της πω άλλη μια φορά – ντροπή σου για αυτό που έκανες. Ξέρω πολύ καλά ποιος έδωσε εντολή να εγκαταλείψεις αρχές και να συμπεριφέρεσαι έτσι, και το ξέρω καλά», τόνισε ο Βούτσιτς. «Από την άνοδο του Κούρτι στην εξουσία το 2021, η Πρίστινα κλιμακώνει συνεχώς την κατάσταση. Έχουμε περισσότερες από 400 επιθέσεις σε Σέρβους, τις περιουσίες και τις εκκλησίες τους. Στα εννέα χρόνια πριν από αυτόν, είχαμε 170 περισσότερες επιθέσεις από ό,τι υπό την κυριαρχία του, οπότε το σύνολο είναι υπερδιπλάσιο».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button