ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Νομοθετική ρύθμιση που μειώνει κατά 50% τις χρεώσεις στα POS

Ακόμα και εντός της εβδομάδας η κατάθεση της ρύθμισης

Η νομοθετική ρύθμιση που προτείνεται από την κυβέρνηση για τη μείωση των χρεώσεων στα POS για ποσά έως 10 ευρώ αναμένεται να αποτελέσει ανάσα ανάκαμψης για τους επαγγελματίες και τους καταναλωτές. Η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα των συζητήσεων που διεξήχθησαν για την ανακούφιση των κόστων στις μικρές συναλλαγές.

Σε ό,τι αφορά τις φορολογικές δηλώσεις, ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, επισήμανε πως εντός της εβδομάδας, θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή τους, με καταληκτική προθεσμία της 31η Ιουλίου, χωρίς να δοθεί παράταση.

Σχετικά με τη διασύνδεση POS – ταμειακών μηχανών, ο κ. Χατζηδάκης επιβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει παράταση και ότι μέχρι τις 2 Μαΐου θα δοθούν λεπτομέρειες μέσω εγκυκλίου. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ενεργοποίηση των ελέγχων για τους πολίτες που δεν έχουν κλείσει ραντεβού, με την επιβολή προστίμων σε όσους δεν συμμορφώνονται.

Συμπλήρωσε δε, ότι η εφορία ξεκίνησε να ειδοποιεί τους 25.000 «εξαφανισμένους» που δεν έχουν κλείσει ραντεβού και πως ήδη έχουν μπει πρόστιμα.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button