ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Νοθεία στις εκλογές καταγγέλει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος – Στο ΣτΕ θα κριθεί η υπόθεση – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό από το εκλογικό αποτέλεσμα της 8ης Οκτωβρίου 2023 στον Δήμο Βόλου. Δύο είναι οι δημοτικές ενότητες που βρέθηκαν στο μικροσκόπιο του Εκλογοδικείου, αναφορικά με το αποτέλεσμα των ψήφων. Η Δημοτική Ενότητα Ιωλκού και η Δημοτική Ενότητα Αγριάς.

Στη δεύτερη περίπτωση ο Τάκης Καραντάκος φαίνεται ότι συνεχίζει τη μάχη της εκλογής του προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια της υπ’ αρ. Α101/2024 απόφασης του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου και της υπ’ αρ. 20/2023 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βόλου, αλλά και του συνυποψηφίου του στον συνδυασμό του Αχιλλέα Μπέου, Ηλία Ντενέζου.

Οι λόγοι της αναίρεσης είναι διάφορες νομικές πλημμέλειες και εσφαλμένη εφαρμογή του νόμου αναφορικά με την απόρριψη της ένστασης του κ. Καραντάκου. Να σημειωθεί ότι το Διοικητικό Πρωτοδικείο είχε απορρίψει το αίτημα για γραφολογική πραγματογνωμοσύνη 44 ψηφοδελτίων και των σταυρών τους, οι οποίοι -σύμφωνα με την πλευρά Καραντάκου- «ξεκάθαρα προκύπτει από το γραφικό χαρακτήρα ότι μπήκαν στο ίδιο εκάστοτε ψηφοδέλτιο από διαφορετικό χέρι».

Για την υπόθεση μίλησε αποκλειστικά στο TheNewspaper.gr, ο δικηγόρος του Τ. Καραντάκου, Γιάννης Καραγκιόζος, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση:

«Οι δυο επανακαταμετρήσεις των ψηφοδελτίων που ζητήσαμε εκ μέρους του κ. Καραντάκου απέδειξαν ότι είχαν «ξεχαστεί» να προσμετρηθούν στα εκλογικά βιβλία των 9 εκλογικών τμημάτων της Αγριάς αρχικώς 44 σταυροί υπέρ του κ. Καραντάκου. Επιπλέον, διαπιστώσαμε ότι και ακόμη 7 σταυροί δεν του είχαν αποδοθεί. Και σαν να μην έφτανε αυτό διαπιστώσαμε ότι σε αλλά 44 ψηφοδέλτια στα οποία υπήρχε σταυρός σε συνυποψήφιο του ο γραφικός χαρακτήρας ήταν εμφανώς διαφορετικός απο τους σταυρούς που είχαν τεθεί στο ίδιο εκάστοτε ψηφοδέλτιο. Στην ένσταση που καταθέσαμε υποβάλαμε αίτημα γραφολογικής πραγματογνωμοσύνης για να αποδειχθεί οτι οι συγκεκριμένοι σταυροί τέθηκαν εκ των υστέρων απο διαφορετικό χέρι και όχι του εκάστοτε ψηφοφόρου. Το Διοικητικο Δικαστήριο όλως παραδόξως εκρινε οτι δεν χρειάζεται να ελέγξει αν απο το ίδιο χέρι τέθηκαν οι σταυροί. Επειδή η δημοκρατική αρχή και η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας επιβάλλουν την ανόθευτη λαϊκή εντολή, ο κύριος Καραντάκος προσέφυγε με αίτηση αναιρέσεως στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, το Συμβούλιο της Επικράτειας, υπερασπιζόμενος το δικαίωμα των συμπολιτών του να λαμβάνεται υπ´ όψιν και να καταγράφεται η πραγματική λαϊκή τους βούληση. Είμαστε αισιόδοξοι για την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης. Το δικηγορικό μας γραφείο θα είναι και στο Συμβούλιο της Επικράτειας για να υπερασπιστεί τα δίκαια του κ. Καραντάκου και των συμπολιτών του και εντέλει τα δημοκρατικά τους ιδεώδη».

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button