Διεθνής επικαιρότητα

Νετανιάχου: Όλοι πρέπει να δώσουν απαντήσεις για τη σφαγή της Χαμάς, το ίδιο και εγώ

Η κυβέρνηση του Ισραήλ θα ορίσει ημέρες πένθους σε ολόκληρη τη χώρα, σε ανάμνηση της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου το βράδυ της Τετάρτης (25/10).

Ο Νετανιάχου μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης από το Τελ Αβίβ, αναφέρθηκε επίσης στην ανάληψη ευθύνης για τη σφαγή και την αποτυχία των υπηρεσιών πληροφοριών να αποτρέψουν την άνευ προηγουμένου επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, λέγοντας ότι «όλοι θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις, το ίδιο και εγώ», αλλά «αλλά μετά τον πόλεμο».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το Ισραήλ κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσει την επιστροφή των ομήρων που κρατά αιχμαλώτους η Χαμάς. Τόνισε πως προτεραιότητες είναι η απελευθέρωση των ομήρων και η διάλυση της Χαμάς, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως όλα τα μέλη της παλαιστινιακή ισλαμιστικής οργάνωσης πρέπει να θεωρούνται «μελλοθάνατοι».

Ο ίδιος επανέλαβε ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για χερσαία εισβολή στη Γάζα, αλλά αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα της επιχείρησης, λέγοντας ότι αυτό θα επιτευχθεί με συναίνεση.

«Δεν θα δώσουμε καμία λεπτομέρεια στη δημοσιότητα σχετικά με τη χερσαία επίθεση στη Γάζα», είπε, ενώ υπογράμμισε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ έχουν εξουδετερώσει ως τώρα «χιλιάδες τρομοκράτες της Χαμάς».

«Έχουμε ήδη σκοτώσει χιλιάδες τρομοκράτες και αυτή είναι μόνο η αρχή», τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Ταυτόχρονα προετοιμαζόμαστε για μια χερσαία εισβολή. Δεν θα εξηγήσω πότε και πώς ούτε θα αναφέρω τους διάφορους υπολογισμούς που κάνουμε, τους οποίους το κοινό ως επί το πλείστον αγνοεί και έτσι πρέπει να γίνει. Αυτός είναι ο τρόπος για να προστατεύσουμε τις ζωές των στρατιωτών μας».

«Θέλω να το ξεκαθαρίσω, το χρονοδιάγραμμα της επιχείρησης των IDF καθορίζεται ομόφωνα από το υπουργικό συμβούλιο που διευθύνει τον πόλεμο μαζί με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου», πρόσθεσε.

«Εργαζόμαστε προκειμένου να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες βέλτιστες συνθήκες για τις επόμενες επιχειρήσεις τους».

«Είμαστε στο αποκορύφωμα ενός αγώνα για την ύπαρξή μας», σχολίασε ακόμα ο Νετανιάχου και υποστήριξε ότι οι δύο στόχοι είναι η καταστροφή της Χαμάς και η επιστροφή των ομήρων. Ο Νετανιάχου τόνισε ακόμα ότι όλα τα μέλη της Χαμάς «είναι νεκροί που περπατούν», ενώ κάλεσε ξανά τους άμαχους να αποχωρήσουν με κατεύθυνση προς τη Νότια Γάζα. Επιπλέον, ανέφερε ότι τα υπουργεία του Ισραήλ εργάζονται έτσι ώστε να καταρτίσουν σχέδια για τη φροντίδα των εκτοπισμένων.

«Ο ρόλος μου είναι να οδηγήσω αυτή τη χώρα και το λαό της σε μια ολοκληρωτική νίκη επί των εχθρών μας», ανέφερε. «Μαζί θα πολεμήσουμε και μαζί θα νικήσουμε», πρόσθεσε.

Τέλος, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε πως ολοένα και περισσότεροι ξένοι ηγέτες, συντάσσονται με το Ισραήλ και πλέον αναγνωρίζουν ότι «η Χαμάς είναι το ISIS και το ISIS είναι η Χαμάς».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button