Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Νέο πακέτο 400 εκ. ευρώ στέλνει η Γερμανία στην Ουκρανία

Dodekanisos

Άλλο ένα πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία θα προσφέρει η Γερμανία όπως ανέφερε με πρόσφατη συνέντευξη του στην Bild ο Υπουργός Άμυνας τυης χώρας Μπόρις Πιστόριους. Ο ίδιος χαρακτηριστικά ανέφερε τα ακόλουθα:
«Ναι. Θα προμηθεύσουμε πρόσθετα πυρομαχικά: ισχυρά εκρηκτικά και όλμους, ρουκέτες. Τα πυρομαχικά είναι αυτό που χρειάζεται περισσότερο από όλα η Ουκρανία. Εκτός αυτού, θα βοηθήσουμε με αμυντικά οχήματα και συστήματα αποναρκοθέτησης. Έχουμε φροντίσει επίσης για τον ερχόμενο χειμώνα: θα στείλουμε ρούχα, γεννήτριες ρεύματος και θερμότητας. Το πακέτο θα είναι αξίας 400 εκατομμυρίων ευρώ».

Αναφερόμενος στις πιθανές προμήθειες πυραύλων κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Taurus, ο υπουργός τόνισε ότι «η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να ζυγίσει σχολαστικά κάθε παρτίδα προμηθειών όπλων. Είναι απαραίτητο να διευκρινιστούν πολλές πολιτικές, νομικές, στρατιωτικές και τεχνικές πτυχές. Αυτό είναι αρκετά δύσκολο. Δεν έχει ακόμη αποφασιστεί εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα προμηθεύσει πυραύλους κρουζ Taurus ή όχι», είπε.

Η Γερμανία είναι ο δεύτερος προμηθευτής όπλων της Ουκρανίας μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τώρα, το Κίεβο ζητά πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς Taurus, αλλά το Βερολίνο δεν βιάζεται να λάβει μια απόφαση για αυτό το θέμα.

koliadis_banner

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button