Διεθνής επικαιρότητα

Νέα Υόρκη: Υπόλογος για απάτη ο Ντόναλντ Τραμπ και οι ενήλικοι γιοι του

Υπόλογος για απάτη ο Ντόναλντ Τραμπ και η προσωπική του επιχείρηση, με δικαστή της Νέας Υόρκης να κρίνει ότι διόγκωσαν παράνομα τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Πρόκειται για έναν μεγάλο «πονοκέφαλο» για τον δισεκατομμυριούχο, ο οποίος ενδεχομένως να μην μπορεί πλέον να δραστηριοποιηθεί στην πολιτεία.

Η απόφαση του δικαστή Άρθουρ Ένγκορον του πολιτειακού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης θα επιτρέψει στην γενική εισαγγελέα Λετίτια Τζέιμς να στοιχειοθετήσει βλάβες στην προγραμματισμένη για τις 2 Οκτωβρίου δίκη.

Ο Ένγκορον διέταξε επίσης την ακύρωση ορισμένων αδειών λειτουργίας επιχειρήσεων του Τραμπ, μεταξύ των οποίων και ο Οργανισμός Τραμπ, που δραστηριοποιούνται στη Νέα Υόρκη.

Ο δικαστής περιέγραψε πώς ο πρώην πρόεδρος, οι δύο ενήλικοι γιοι του, Ντόναλντ ο νεότερος και Έρικ, και ο Οργανισμός Τραμπ ψεύδονταν επί μια δεκαετία σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία τους προκειμένου να εξασφαλίσουν ευνοϊκότερους όρους τραπεζικών δανείων και ασφάλισης.

Όπως ανέφερε, ο Τραμπ διόγκωσε την περιουσία του κατά 2,23 δισ. δολάρια – και σε μια περίπτωση κατά 3,6 δισ. δολάρια – στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις που δόθηκαν σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται η έπαυλη του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα, το ρετιρέ στον Πύργο Τραμπ στο Μανχάταν, διάφορα κτίρια γραφείων και γήπεδα γκολφ.

Ο δικαστής Άρθουρ Ένγκορον αποφάνθηκε τρεις μήνες αφότου εφετείο της Νέας Υόρκης περιόρισε το εύρος των κατηγοριών που περιλαμβάνονταν στην αγωγή της γενικής εισαγγελέως Λετίσια Τζέιμς.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσέφυγε εκ νέου στο εφετείο, κατηγορώντας Ένγκορον και Τζέιμς ότι αγνόησαν την ετυμηγορία για περιορισμό της αγωγής.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η απόφαση του εφετείου για αυτό το αίτημα.

Παρά τις δικαστικές περιπέτειες που αντιμετωπίζει, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται ως φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button