Διεθνής επικαιρότητα

Νέα επίθεση Ερντογάν σε Νετανιάχου: Θα μείνει στην ιστορία ως ο χασάπης της Γάζας

Σε νέα δριμύτατη επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντάς τον «χασάπη της Γάζας» και υποστηρίζοντας ότι «προχώρησε σε μια από τις μεγαλύτερες θηριωδίες του αιώνα».

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως οι δηλώσεις της κυβέρνησης Νετανιάχου καταστρέφουν τις ελπίδες η προσωρινή κατάπαυση πυρός να μετατραπεί σε εκεχειρία.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η Τουρκία θα εντείνει τις διπλωματικές προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων, με στόχο να επιτευχθεί συμφωνία για διαρκή εκεχειρία.

Αποκάλυψε, παράλληλα, πως ένα δεύτερο πλοίο που μεταφέρει 1.500 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα ετοιμάζεται να αποπλεύσει σήμερα από την Τουρκία.

Μόλις την Τρίτη (28/11), ο Τούρκος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε με τον Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, εξέφρασε τη θέση ότι το Ισραήλ πρέπει να λογοδοτήσει στα διεθνή δικαστήρια για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε στη Γάζα.

«Το Ισραήλ συνεχίζει να καταπατά ξεδιάντροπα το διεθνές δίκαιο, τους νόμους του πολέμου και το ανθρωπιστικό δίκαιο μπροστά στα μάτια της διεθνούς κοινότητας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, μέλος της ομάδας επαφής μουσουλμανικών χωρών που διεξάγει συνομιλίες με δυτικούς ηγέτες για τη Γάζα, θα παραστεί στις εργασίες στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών την Τρίτη (28/11).

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button