Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Μυτιλήνη: Εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στο Βοστάνειο

Για την αναγκαιότητα προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού μίλησαν οι γιατροί και το εξειδικευμένο προσωπικό του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη18 Οκτωβρίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Νοσοκομείου.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης (25η Οκτωβρίου) κατά του Καρκίνου του Μαστού.  Την βιωματική της εμπειρία κατέθεσε μια ασθενής που πριν από 6 χρόνια διαγνώσθηκε με καρκίνο του μαστού και όπως είπε «σηκώνουμε τα μανίκια, ακούμε το γιατρό και θα γίνουμε καλά γιατί πρέπει να γίνουμε καλά».

Στην εκδήλωση ο Ιατρός Διευθυντής Χειρουργικής  κλάδου Ε.Σ.Υ. του Γ.Ν. Μυτιλήνης Ευστράτιος ΚΟΥΣΚΟΣ, μίλησε για  «Διαγνωστικά μέσα και χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού».

Ο Ηλίας ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, Επιμελητής Α΄ Παθολογικής Ογκολογίας κλάδου Ε.Σ.Υ. του Γ.Ν. Μυτιλήνης μιλησε για τις «Θεραπευτικές επιλογές (πλην χειρουργικής) για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού».

Η Δαμασκηνή ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ, Επικουρική Ιατρός Μαιευτήρας – Γυναικολόγος του Γ.Ν. Μυτιλήνης, με θέμα «Καρκίνος του μαστού και γυναικολογικά θέματα».

Η Παναγιώτα ΤΣΙΡΕΠΛΗ, Ειδικευόμενη Ιατρός ειδικότητας Ψυχιατρικής του Γ.Ν. Μυτιλήνης με θέμα «Καρκίνος του μαστού και ψυχική υγεία. Μια σχέση αλληλεπίδρασης».

Η Βασιλική ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ,Νοσηλεύτρια του  Γ.Ν. Μυτιλήνης με θέμα«Καρκίνος του μαστού. Πως η ψυχή βοηθάει το σώμα» και η Ευστρατία ΓΡΗΓΟΡΕΛΛΗ, Νοσηλεύτρια του  Γ.Ν. Μυτιλήνης με θέμα «Πρόληψη καρκίνου του μαστού».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button