ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες: Ανώδυνη ήττα μόνο για την Εθνική ομάδα Beach Handball των γυναικών (photos)

Mόνο η Εθνική ομάδα των γυναικών του Beach Handball ηττήθηκε αλλά δεν χάθηκε στους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους αγώνες που διεξάγονται στο Ηράκλειο…

Η αναλυτική ενημέρωση των διοργανωτών αναφέρει: Μακριά από τη νίκη έμειναν οι εθνικές μας ομάδες Beach Handball ανδρών και γυναικών, με την ήττα των ανδρών από την μαχητική ομάδα της Κύπρου με 2-1 να σημαίνει και τον αποκλεισμό τους από την ημιτελική φάση. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παίζει αύριο Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου για τις θέσεις 5-8 με το Μαρόκο στις 12 το μεσημέρι στο γήπεδο 2 του Karteros Beach Sports Center.

Ανώδυνη ήττα υπέστη η Εθνική ομάδα των γυναικών του Beach Handball από την «ασταμάτητη» Ισπανία, που έκανε τα 5 στα 5.

Η “Ρόχα” νίκησε 2-1 την κάτοχο του τίτλου Ελλάδα και 2-0 την Πορτογαλία, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση στην Α’ φάση και την πρόκριση στους “4” της διοργάνωσης.

Το πρωί της Τρίτης θα ολοκληρωθεί η Α’ φάση με τους αγώνες Ισπανία – Ιταλία, Κύπρος – Πορτογαλία και Ελλάδα – Κροατία (γήπεδο 2) για να διαμορφωθούν τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης, στην οποία θα αγωνιστούν οι τέσσερις πρώτες ομάδες της Α’ φάσης ως εξής: 1-4, 2-3.

Έπειτα από πέντε αγώνες, προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά έχουν Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιταλία, ενώ η Κροατία έχει ελπίδες μόνο αν κερδίσει την ελληνική ομάδα.

Στα υπόλοιπα αγωνίσματα των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023»:

– Η Πορτογαλία θα αντιμετωπίσει την Ισπανία στον τελικό του τουρνουά Beach Soccer , στο ντέρμπι της Ιβηρικής χερσονήσου, αύριο, Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου. Την ίδια μέρα το Μαρόκο και η Αίγυπτος θα διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο σε ένα ματς με…άρωμα Αφρικής. H Eλλάδα ηττήθηκε με 5-1 από την Ισπανία και κατετάγη 7η χωρίς νίκη.

Μεσογειακοί4

– Στη στεριά έμειναν τη Δευτέρα (11/09) οι αθλητές και αθλήτριες της Αετοσανίδας (Kiteboarding), και της Παράκτιας Κωπηλασίας, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή των προγραμματισμένων αγωνισμάτων της ημέρας.

Κατά συνέπεια, το αγωνιστικό πρόγραμμα της Τρίτης (12/09) αναπροσαρμόστηκε και θα ξεκινήσει στις 12:00 με την 5η, 6η, 7η και 8η κούρσα κάθε κατηγορίας στο Κiteboarding, ενώ στις 14:00 θα ακολουθήσουν οι δύο τελευταίες κούρσες (9η και 10η), όπως ίσχυε εξ αρχής, για να προκύψει από το σύνολο η τελική κατάταξη και οι νικητές ανά κατηγορία.

Το πρόγραμμα της Παράκτιας Κωπηλασίας (Rowing Beach Sprint) θα ξεκινήσει στις 8:00 το πρωί με τις σειρές, θα ακολουθήσουν οι ημιτελικοί και θα γίνουν και οι τελικοί στις πέντε κατηγορίες. Να σημειωθεί ότι εξαιτίας της απόσυρσης του Μαλτέζου Μαρκ Σέμπρι, ο Έλληνας πρωταθλητής Αλέξανδρου Μιναδάκης θα αγωνιστεί απευθείας στις σειρές της επόμενης φάσης.

– Η Ισπανία έδειξε την κυριαρχία της και στο Karate Beach Kάτα και ολοκλήρωσε την παρουσία της στο άθλημα με την κατάκτηση του τίτλου και στην κατηγορία των ανδρών. Μετά τη νίκη της Πάολα Γκαρσία Λοθάνο στις γυναίκες, η Ισπανία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στους άνδρες με τον Ραούλ Ρομέρο Μαρτίν, ο οποίος συγκέντρωσε 25.2 βαθμούς. Από ελληνικής πλευράς, ο Χαράλαμπος Κουμάσης ήταν 5ος στον Β΄ όμιλο και δεν συνέχισε στην επόμενη φάση, όπως και ο 

ος στον Β΄ όμιλο και δεν συνέχισε στην επόμενη φάση, όπως και ο Λαμπρινός Μάριος Μαρκεσίνης, που έμεινε 4ος στο Δ΄ γκρουπ.

Μεσογειακοί3

– Η πρεμιέρα του Τουρνουά 3×3 Basketball των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων έγινε το βράδυ της Δευτέρας σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο εμβληματικό Ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου, ερήμην των ομάδων της Αιγύπτου που δεν έχουν αφιχθεί ακόμη, λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων και πιθανότατα δεν θα συμμετάσχουν. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τους αγώνες, με την Εθνική μας ομάδα των ανδρών να συντρίβει στο εναρκτήριο ματς τη Βόρεια Μακεδονία 21- 7, ενώ απόψε κέρδισαν το Κόσοβο 21-14 και αμέσως μετά επικράτησαν της Κροατίας 17-9. Καλό ήταν και το ξεκίνημα της Εθνικής γυναικών που κέρδισε τη Σλοβενία με 8-6.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button