ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Μπήκε “πωλητήριο” σε 110 ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα στη Μαγνησία

Συνολικά 110 ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά καταλύματα διατίθενται προς πώληση στη Μαγνησία μέσω ιστοσελίδων αγγελιών ακινήτων. Έκπληξη προκαλεί ότι η πλειοψηφία δεν είναι μόνο ξενοδοχεία αλλά σύμφωνα με τις αναρτημένες αγγελίες, είναι κυρίως παραδοσιακοί ξενώνες, τουριστικά καταλύματα μικρότερης κατηγορίας που όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούσαν σε οικογενειακή βάση αποτελώντας βασικό πυλώνα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Σε Αι -Γιάννη, Μακρινίτσα, Μηλιές , Πορταριά, Τσαγκαράδα, Μούρεσι, Αφησσος, Πτελεό, Αργαλαστή, Σκιάθο, Σκόπελο, μονάδες που πωλούνται από 330.000 εως 8,5 εκατομμυρια ευρώ αναζητούν αγοραστές. Μόνο σε Καλά Νερά και Μηλιές, πωλούνται 28 καταλύμματα και στην Πορταριά 21. Ανάμεσά τους και κτίρια που έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα, ενώ ελάχιστα είναι τα ημιτελή. Στην Πορταριά πωλείται μονάδα με 15 δωμάτια για 4,5 εκατομμύρια ευρώ και στο ίδιο χωριό άλλη μονάδα πωλείται για 4,2 εκ. ευρώ. Σην Αλόννησο πωλούνται 4 ξενοδοχεία , στη Σκόπελο 14 (μια μονάδα πωλείται 4,9 εκ. ευρώ και μια δεύτερη 5 εκ ευρώ) και στη Σκιάθο 24 με τιμές που αγγίζουν και τα 8,5 εκ. Η διαθεσιμότητα ξενοδοχειακών μονάδων και ιδιαίτερα μικρών – οικογενειακών μονάδων που διατίθενται προς πώληση αναμένεται να αυξηθεί ραγδαία στο άμεσο μέλλον και ένα σημαντικό προϊόν της Μαγνησίας θα αλλάξει χέρια.

Οι οικονομικές εκκρεμότητες του εκάστοτε επιχειρηματία, οι διαδοχικές κρίσεις, τα δάνεια, οι λοιπές χρόνιες ρυθμίσεις, το ενεργειακό κόστος που σε συνάρτηση με τον πληθωρισμό και την ανατίμηση των αγαθών στην εφοδιαστική αλυσίδα, οι πλημμύρες συρρίκνωσαν τα εισοδήματα και αύξησαν τα έξοδα.

Πάντως, όπως επισημαίνουν πηγές της αγοράς, «η αυξημένη διαθεσιμότητα καταλυμάτων σε ιστοσελίδες αγγελιών ακινήτων αντανακλά μια τάση στον συγκεκριμένο κλάδο, που μεταφράζεται σε μεγαλύτερα νούμερα διαθεσιμότητας, διότι ένα μεγάλο μέρος ξενοδοχειακών μονάδων που διατίθενται προς πώληση δεν αναρτάται σε ιστοσελίδες αγγελιών». Αλλωστε, αρκετά είναι και τα ξενοδοχεία που βρίσκονται επίσημα ή και… ανεπίσημα σε διαδικασία αναζήτησης επενδυτή.

Πηγή: gegonota.news

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button