ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Μιχάλης Μαρκατάτος: Μετά την «κατασκήνωση» στον ΕΦΚΑ και τα αλλεπάλληλα ρεπορτάζ, του έδωσαν τη σύνταξη που περίμενε 6 χρόνια

Έπιασε τόπο ο αγώνας του συνταξιούχου Μιχάλη Μαρκατάτου που είχε κατασκηνώσει έξω από τον ΕΦΚΑ στον Εσταυρωμένο: Μπήκαν αναδρομικά τα χρήματα της σύνταξής που περίμενε από το 2018

Η “Νέα Κρήτη” και το neakriti.gr δημοσιοποίησαν πρώτα απ’ όλα τα άλλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τον αγώνα του συνταξιούχου Μιχάλη Μαρκατάτου, που “κατασκήνωσε” για μέρες έξω από τον ΕΦΚΑ στον Εσταυρωμένο και τελικά όχι μόνο του απάντησαν “πότε” θα πληρωθεί, αλλά του έβαλαν και αναδρομικά τα χρήματά του! 

Ο Μιχάλης Μαρκατάτος και η σύζυγίς του είχαν επικοινωνήσει με το neakriti.gr, με την εφημερίδα “Νέα Κρήτη” και με την “ΚΡΗΤΗ TV” και η δημοσιογραφική “πίεση” από τη μια και φυσικά ο ανυποχώρητος αγώνας του από την άλλη είχε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αφού του κατέβαλλαν συνολικά όλα τα χρήματα που του καθυστερούσαν εδώ και χρόνια! 

Όπως είχαμε γράψει από το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, ο Μιχάλης Μαρκατάτος είχε για πολλοστή φορά μεταβεί στα γραφεία του ΕΦΚΑ στον Εσταυρωμένο για να ζητήσει να του απαντήσουν πότε επιτέλους θα λάβει την κανονική του σύνταξη. Ως συνταξιούχος σερβιτόρος με προβλήματα υγείας, είχε μπει στην αναπηρική σύνταξη. Τον Φεβρουάριο του 2018 κατέθεσε τα χαρτιά του, ώστε η σύνταξη που ελάμβανε να γίνει πλέον κανονική. 

Ο 68χρονος Ηρακλειώτης περίμενε από τότε την πολυπόθητη απάντηση. Και μόλις τον περασμένο Ιούλιο, το αίτημά του εγκρίθηκε. Όμως, από τότε δεν έπαιρνε ούτε ένα ευρώ! Και κάθε φορά του έλεγαν πως τα “πούλια” που έχει από παλιά δε γίνεται να καταμετρηθούν από το μηχανογραφημένο σύστημα του ΙΚΑ και να γίνει η ταυτοποίησή τους! 

Από την Αμερική! 

«Το πρώτο τηλεφώνημα συμπαράστασης αμέσως μόλις ανεβάσατε το ρεπορτάζ στο neakriti.gr το δέχτηκα από μία ξαδέλφη μου, που ζει στην Αμερική! Με πήρε αμέσως τηλέφωνο γιατί σας παρακολουθεί διαρκώς. Η δική σας η δημογραφική πίεση και ο αγώνας ο δικός μου έφεραν αποτέλεσμα και σας ευχαριστώ πολύ», μας έλεγε χθες ο Μιχάλης Μαρκατάτος, εμφανώς συγκινημένος. 

Εξάλλου, θέλησε να ευχαριστήσει και τη διευθύντρια του ΕΦΚΑ, γιατί επί τρία απογεύματα δε σχόλαγε, όπως μας είπε ο συνταξιούχος, αλλά καθόταν στο γραφείο της, προκειμένου να αποκαταστήσει την αδικία. Είναι μάλιστα πολύ χαρακτηριστικό ότι και την τελευταία φορά που πήγε αποφασισμένος στον ΕΦΚΑ, η απάντηση που έλαβε ήταν «δεν ξέρουμε, κύριε, πότε θα πληρωθείτε. Μπορεί σε ένα μήνα, μπορεί σε ένα χρόνο, μπορεί και σε ενάμιση χρόνο»! 
Βέβαια, αυτή η αντιμετώπιση άλλαξε ριζικά μετά τα ρεπορτάζ του neakriti.gr. 

«Εγώ σκεφτόμουνα πολύ καιρό πριν να κάνω αυτό που έκανα, αλλά το αποφάσισα οριστικά όταν έμαθα ότι η Βουλή ψήφισε για τους βουλευτές, τους δικαστικούς και κάποιους άλλους αύξηση των μισθών τους κατά 40%! Τότε είπα, “μα, είναι δυνατόν να κάνουν αύξηση στον εαυτό τους και να αφήνουν ξεκρέμαστους εμάς τους φτωχοδιάβολους, που περιμένουμε 600 και 700 ευρώ σύνταξη, να κάνουμε να την πάρουμε 70 μήνες;»… 

Μάλιστα, έμενε και τη νύχτα έξω από τα γραφεία του ΕΦΚΑ στον Εσταυρωμένο.  «Δεν υπήρχε περίπτωση να φύγω από ’κει αν δε μου έδιναν τη λύση τη σωστή. Όχι τη λύση που αυτοί θα θεωρούσαν σαν σωστή»… 

Δεν έπαιρνε ευρώ για μήνες – Έκανε μεροκάματα στις ελιές για τα βγάλει πέρα 

Ο 68χρονος μάς είπε επίσης ότι αναγκαζόταν και ο ίδιος, όπως και χιλιάδες άλλοι συνταξιούχοι, να κάνει μεροκάματα στις ελιές για να τα βγάλει πέρα. Τόσο στο διάστημα που δεν έπαιρνε ούτε ένα ευρώ, αλλά και στο διάστημα που έπαιρνε την αναπηρική σύνταξη. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το neakriti.gr όσο και η εφημερίδα “Νέα Κρήτη” έχουν στο πρόσφατο παρελθόν ανάλογα παραδείγματα, να δίνονται μετά από χρόνο ή και χρόνια λύσεις σε προβλήματα συνταξιούχων άμεσα, αλλά μετά τις δικές μας δημοσιεύσεις! 

Στα τέλη της χρονιάς μάλιστα, είχαμε απανωτά τέτοιες εξελίξεις, με καθυστερούμενες συντάξεις χρόνων που δόθηκαν λίγες μόνο μέρες μετά τα δικά μας δημοσιεύματα. Ακόμα και αποζημίωση καταβλήθηκε σε οικοδόμο, ένα χρόνο μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε. Δημοσιοποιώντας την υπόθεσή του στην εφημερίδα μας, βρέθηκε ότι είχε γίνει λάθος και, αντί τα χαρτιά του να σταλούν στον ΕΦΚΑ Ηρακλείου, είχαν σταλεί στο Ρέθυμνο, όπου και παρέμεναν για μια ολόκληρη χρονιά, για λόγους που μπορεί κανείς να υποθέσει ότι είχαν σχέση με τον τόπο του συμβάντος, ενώ η καταγωγή του οικοδόμου ήταν από το Ηράκλειο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button