ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Μια νίκη, μια ήττα, ίδια προβληματική εικόνα και εν τέλει… πικρή γεύση!

Το «ζευγάρι» ΟΦΗ-Παναιτωλικός είχε δύο… επεισόδια, σαν μια μίνι σειρά, όπου το φινάλε ήταν… πικρό.

Παρόμοιο σενάριο σε ότι αφορά την αγωνιστική εικόνα, αλλά διαφορετικό το αποτέλεσμα, χωρίς πάντως το ένα να «ακυρώνει» το άλλο.

Ο ΟΦΗ νίκησε τους Αγρινιώτες στο ματς του πρωταθλήματος, όμως γνώρισε οδυνηρή ήττα στο χθεσινό ματς του Κυπέλλου.

Το κοινό στοιχείο των δύο αναμετρήσεων, η προβληματική αγωνιστική παρουσία.

Στο ματς για τη Super League το αποτέλεσμα ήταν αυτοσκοπός και στο τέλος οι Κρητικοί κατάφεραν να «σπάσουν» το αρνητικό σερί των 11 αγώνων χωρίς νίκη.

Χωρίς να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης ο στόχος επετεύχθη. Χθες, οι δύο προπονητές πήγαν σε έντονο ροτέισον, για προφανείς λόγους. Τα συνεχόμενα παιχνίδια δεν αφήνουν πολλά περιθώρια και παρά τις αλλαγές το ζητούμενο ήταν ένα.

Η ομάδα του Ηρακλείου ήθελε να κάνει βήμα πρόκρισης, με «καθαρή» νίκη ενόψει της ρεβάνς.

Αυτό δε συνέβη, γιατί στο γήπεδο που είναι ο… καθρέπτης, δεν έγινε η ανάλογη προσπάθεια.

Οι αντίπαλοι «δούλεψαν» πολύ περισσότερο μέσα στις τέσσερις γραμμής, έβγαλαν περισσότερα θετικά στοιχεία στο παιχνίδι του και στο τέλος της μέρας επικράτησαν δίκαια.

Από την άλλη, ο ΟΦΗ ήταν κατώτερος των προσδοκιών σε όλους τους τομείς. Το καλό του διάστημα 45’ με 55’ προφανώς δεν είναι αρκετό, όταν απέναντι σου έχει μια ομάδα συγκροτημένη, που ακολουθεί πιστά το πλάνο της.

Οι Κρητικοί με χαμηλές αγωνιστικές εντάσεις, χωρίς τέμπο και καλή επιθετική λειτουργία, δεν μπορούσαν να ζητήσουν κάτι παραπάνω από το ματς.

Δεν υπήρχε σταθερότητα ούτε στην αμυντική λειτουργία, ώστε να «χτίσουν» μια βάση από το μηδέν στα μετόπισθεν.

Ο Πέπε Μελ είναι στον πάγκο των Κρητικών 2 μήνες και 10 μέρες, ξεκινώντας από την πρώτη μέρα με διαφορετική τακτική προσέγγιση συγκριτικά με την εποχή Νταμπράουσκας.

Πίεση ψηλά, με δημιουργικούς χαφ κυρίως στον άξονα και παιχνίδι που ξεκινούσε κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Στην πορεία διαφοροποιήθηκε ως ένα βαθμό το πλάνο, χρησιμοποιώντας και καθαρόαιμο 6αρι για μεγαλύτερη ισορροπία.

Τα ζητήματα (αγωνιστικής φύσεως) που έχει να απειλήσει δεν είναι λίγα. Στα δύο ματς με τον Παναιτωλικό ο ΟΦΗ υστέρησε στη δημιουργία, αδυνατώντας να απειλήσει ουσιαστική την αντίπαλη εστία. Ταυτόχρονα, στο δεύτερο παιχνίδι αναδείχθηκαν και τα προβλήματα στην αμυντική λειτουργία.

Οι οιωνοί δεν είναι θετικοί, όμως στο ποδόσφαιρο αυτά αλλάζουν. Στον αγωνιστικό χώρο γράφεται το… στόρι και οι παίκτες του ΟΦΗ οφείλουν εκεί να δώσουν απαντήσεις (και στην κριτική).

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button