Κεντρική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Μητσοτάκης από «Βελλίδειο»: Δεν πρέπει οι πολίτες να ψηφίσουν χαλαρά στις εκλογές (ΦΩΤΟ)

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτησε τις πρώτες σειρές όπου κάθονται βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

 

«Πέντε χρόνια μετά το 2019 τα πάντα στη χώρα μας είναι διαφορετικά και πολύ καλύτερα» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας μια αναδρομή στα πειραγμένα της ΝΔ στη χώρα.

 

«Αντιμετωπίσαμε φυσικές καταστροφές, την παγκόσμια ενεργειακή κρίση και την έκρηξη της εισαγόμενης ακρίβειας. Όλα αυτά να τα μην ξεχνάμε. Να μην ξεχνάμε που ήμασταν το 2019 με μία κοινωνία πληγωμένη να στενάζει κάτω από 50 φόρους, με την ανεργία στο 18% τον κατώτατο μισθό μόλις τα 510€, χωρίς επενδύσεις με λίγες εξαγωγές σε μια χώρα πλημμυρισμένη από αλλοδαπούς που διέσχιζαν αφύλακτα σύνορα.

 

«Η ΝΔ είναι η μόνη παράταξη που ήταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Είμαστε το κόμμα που με την πολιτική μας αποδείξαμε στην πανδημία και στην ενεργειακή κρίση ότι πήραμε τις σωστές αποφάσεις».

 

Πέντε χρόνια μετά καταφέραμε μονοψήφια ποσοστά στην ανεργία. Οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά έχουν ανακουφιστεί από δεκάδες επιβαρύνσεις το μέσο εισόδημα έχει βελτιωθεί αθροιστικά κατά 20% να με τον κατώτατο μισθό να έχει αυξηθεί τρεις φορές και τον επόμενο μήνα να ξεπεράσει για τα καλά τα 800€».

 

Ο πρωθυπουργός έκανε και αναφορά στην πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ: «Επιτέλους ψηφίσαμε τον νόμο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Που δίνει την δυνατότητα δημιουργίας μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων στην πατρίδα μας. Δίνοντας την ευκαιρία σε δεκάδες χιλιάδες ελληνόπουλα να κάνουν σπουδές χωρίς να ξενιτεύονται. Μια δικαίωση της Δ.Α.Π της γενιάς μου».

 

Στο θέμα της υγείας τόνισε: «Δώστε βάση στο πρόγραμμα μας, δείτε για παράδειγμα εδω στην πόλη τα απογευματινά χειρουργεία που ξεκινούν αμέσως, στο «Παπανικολάου» και στο «ΑΧΕΠΑ». Ενα θέμα για το οποίο συζητούσαμε παραπάνω από 20 χρόνια με προτεραιότητα τους ασθενείς οι οποίοι περιμένουν περισσότερο χρόνο.

 

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ανακαινίζονται και εξοπλίζονται σε όλη χώρα δομές υγειας. Ένα πρόγραμμα απλωμένο σε όλη την επικράτεια ώστε να καλυφθούν με παρεμβάσεις 96 νοσοκομεία, ενώ προχωράμε σε διορισμούς εξίμιση χιλιάδων γιατρών».

 

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στην μάχη των ευροεκλογών δίνοντας το σύνθημα της νίκης. «Η Ευρωπαϊκή κάλπη δεν πρέπει και δεν μπορεί να κλονίσει κατακτήσεις που τώρα θεωρούνται δεδομένες περιορίζοντας την ορμή που έχουμε. Σε κάθε κάλπη μηδενίζει το κοντέρ».

 

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση και στον Στέφανο Κασσελακη, λέγοντας πως «Έφτιαξαν το 2016 ένα νόμο εναντίον του Μητσοτάκη αλλά τελικά αυτός στρίμωξε τον Κασσελάκη. Ερευνάται ο πρόεδρος της αντιπολίτευσης αν εχει εταιρείες στο εξωτερικό. Κάτι που απαγορεύει ρητά η ισχύουσα νομοθεσία. Μας απαντά ο κύριος Κασσελάκης λέγοντας ότι θα ρωτήσει τους δικηγόρους του, όμως στο μεταξύ αυτός δανείζει το ίδιο του το κόμμα. Αυτό είναι το ηθικό πλεονέκτημα που κραυγάζουν ότι έχουν;

 

Δεν πρέπει οι πολίτες να ψηφίσουν χαλαρά στις εκλογές και να στραφούν σε αλλα κόμματα με το αποτέλεσμα να χαθούν κατακτήσεις που με κόπο καταφέραμε. Υπάρχουν φυσικά και κόμματα που βλέπουν τις ευρωεκλογές ως μεγεθυντικό φακό για το ανάστημά τους, είναι αυτά που κρύβουν τον αντιευρωπαϊσμό τους κάτω από δήθεν προσέξτε πατριωτικά συνθήματα δε βλέπουν όμως παρά μόνο τη σκιά τους.

 

Η ομιλία έκλεισε με τον πρωθυπουργό να απευθύνεται στο κόσμο λέγοντας «Παμε δυνατά, πάμε μπροστά για τη νίκη».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα
τελευταία νέα
από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button