ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Με «τσουνάμι» αιτημάτων θα υποδεχτούν τον Αυγενάκη οι κτηνοτρόφοι στα Χανιά

Σε Χανιά και Ρέθυμνο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης

Με βροχή αιτημάτων αναμένεται να υποδεχτούν αύριο τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη οι κτηνοτρόφοι των Χανίων, με τους οποίους ο Υπουργός ανοίγει τον κύκλο των διήμερων επαφών του στη Δυτική Κρήτη.

Οι αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, τα προβλήματα των ελληνοποιήσεων, οι έλεγχοι στην αγορά,  το υψηλό κόστος παραγωγής, αλλά και η μείωση της παραγωγής του γάλακτος έως και κατά 50% σε χωριά των Χανίων, είναι μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν στη συνάντηση του Υπουργού με τον κτηνοτροφικό σύλλογο στις δέκα και μισή το πρωί στο Βαρύπετρο.

Οι συνδικαλιστές του κλάδου αναμένεται επίσης να ζητήσουν την παρέμβαση του κ. Αυγενάκη για να αντιμετωπιστούν οι απώλειες που καταγράφονται στα νεογέννητα πρόβατα εξ αιτίας ασθενειών που προκαλεί η κλιματική αλλαγή. Εξάλλου τις προηγούμενες ημέρες ο Υπουργός συμμετείχε στη Διεθνή Ημερίδα για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης που οργάνωσε στο Παρίσι το Υπουργείο Γεωργίας της Γαλλίας και κατά την παρέμβασή του, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα είναι διαθέσιμη για συνεργασία και ενεργό διάλογο σε όλα τα επίπεδα τόσο με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη όσο και με παγκόσμια όργανα καθώς όπως είπε, η χώρα μας βιώνει τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης

Στις επαφές του σε Χανιά και Ρέθυμνο τον Λευτέρη Αυγενάκη θα συνοδεύουν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Στρατάκος, ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Λευτέρης Ζερβός και ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΟ Δήμητρα κ. Νεκτάριος Βιδάκης.

Στη μια το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη σύσκεψη με μέλη του Επιμελητηρίου Χανίων, του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Τυροκόμων Χανίων και εκπροσώπους της διοικούσας επιτροπής της υπό σύσταση Ένωσης Τυροκόμων Κρήτης. Στο τραπέζι αναμένεται να τεθούν  το μεταφορικό ισοδύναμο, τα Αγροτικά Τμήματα στα Επιμελητήρια της χώρας, το Παγκρήτιο forum που θα διεξαχθεί στην Αθήνα τον Απρίλιο, καθώς και η συνεργασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με το Αναπτυξιακό Δίκτυο Καινοτομίας Χανίων.

Στόχος του δικτύου είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου χάρτη παραγωγικότητας της περιφερειακής ενότητας, ο οποίος θα μπορεί να συνδεθεί ολιστικά με υψηλού κύρους επιστημονική μελέτη, με στόχο την υπεροχή του αγροδιατροφικού  πλούτου της Κρήτης.

Στις πέντε το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης θα προεδρεύσει σύσκεψης με θέμα «Διαχείριση νερού στην Κρήτη – εγγειοβελτιωτικά έργα -αντιπλημμυρική προστασία» με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη κ. Σταύρου Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκου Καλογερή, δημάρχων, περιφερειακών συμβούλων, μελών της ΠΕΔ Κρήτης, εκπροσώπων των ΤΟΕΒ Χανίων και του ΟΑΚ.

Στις εννέα το βράδυ το Υπουργικό κλιμάκιο θα παραστεί σε εκδήλωση του κτηνοτροφικού συλλόγου Αμαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Φουρφουρά στο πλαίσιο της οποίας ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης θα συναντηθεί και με το διοικητικό συμβούλιο του  Δικτύου Έρευνας και Κτηνοτροφικής Ανάπτυξης της Σχολής Ασωμάτων. Το Σάββατο θα συμμετάσχει στη διευρυμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί στο  Ωδείο Ρεθύμνου στις εννέα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button