ΚρήτηΤοπικές Είδησης

«Μες στην ειρήνη διάπλατα, ανασαίνει ο κόσμος» – Άνοιξε τις πύλες του το 10ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής στο Βενεράτο (vid)

Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά διεθνή συμπόσια Γλυπτικής στην Ευρώπη και το μοναδικό στην Ελλάδα που γίνεται με μια χρονική συνέχεια

  • Μοναδικές δημιουργίες από γλύπτες από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Συρία
  • Η παγκόσμια ειρήνη το θέμα του φετινού Συμποσίου
  • Παράλληλες εκδηλώσεις με σημείο αναφοράς το συμπόλιο γλυπτική

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το 10ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής του Δήμου Ηρακλείου το οποίο άνοιξε τις πύλες του στο Βενεράτο, με γλύπτες από την Ελλάδα, την Συρία και την Ισπανία μετατρέπουν μεγάλους όγκους μαρμάρου σε έργα τέχνης. Το υπέρτατο αγαθό της Παγκόσμιας Ειρήνης είναι το φετινό θέμα του συμποσίου το οποίο πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους. 

Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά διεθνή συμπόσια Γλυπτικής στην Ευρώπη και το μοναδικό στην Ελλάδα που γίνεται με μια χρονική συνέχεια. Ο λόγος για το 10ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής του Δήμου Ηρακλείου που ξεκίνησε στο Βενεράτο και έχει ως θέμα το επίκαιρο ζήτημα της Παγκόσμιας Ειρήνης, όπως αποδίδεται από τον ποιητή Γιάννη Ρίτσο στο ομώνυμο ποίημά του «…μες στην ειρήνη διάπλατα, ανασαίνει ο κόσμος…».

Γλύπτες από την Συρία, την Ισπανία και την Ελλάδα μετατρέπουν μεγάλους όγκους μαρμάρου σε έργα τέχνης, τα οποία στη συνέχεια θα αποτελέσουν περιουσία του Δήμου Ηρακλείου και θα τοποθετηθούν σε δημόσιους χώρους.

Έως και τις 23 Ιουλίου, μικροί και μεγάλοι μπορούν να επισκέπτονται τον χώρο όπου φιλοτεχνούν τα έργα τους οι καλλιτέχνες, ενώ σημαντική είναι η συμβολή του γλύπτη Μανόλη Χαρκούτση στην πραγματοποίηση του συμποσίου Γλυπτικής, το οποίο διοργανώνει η ΔΗΚΕΗ με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button