ΉπειροςΤοπικές Είδησης

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης του Ισπανού τουρίστα από το φαράγγι της Σαμαριάς

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο τραυματίας που μεταφέρθηκε από το φαράγγι της Σαμαριάς στο Γενικό Νοσοκομείο στα Χανιά.

Όπως αναφέρουν τα haniotika nea τις πρώτες βοήθειες στον τραυματία έδωσε ο γιατρός που βρισκόταν μέσα στο φαράγγι της Σαμαριάς ενώ κλήθηκε και το διασωστικό ελικόπτερο που προσγειώθηκε στη Σαμάρια, παρέλαβε τον Ισπανό τουρίστα και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα κάτω άκρα του τραυματία έχει ακρωτηριαστεί και οι γιατροί δίνουν μάχη να τον κρατήσουν ζωντανό.

Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν στο φαράγγι την ώρα του σεισμού των 4,9 Ρίχτερ στα Χανιά και χτύπησε από βράχους που αποκολλήθηκαν. Επίσης ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εκκένωσης των 667 επισκεπτών του φαραγγιού της Σαμαριάς, ενώ σε εξέλιξη είναι και η έξοδος από το Ξυλόσκαλο στον Ομαλό υπό τον φόβο νέας κατολίσθησης. Την επιχείρηση εκκένωσης συντόνισε και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής.

Σκάφη του Λιμενικού στην θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ρούμελης

Παράλληλα υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού και της ελληνικής ακτοφυλακής έχουν αποπλεύσει προς την θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ρούμελης το φαράγγι της Σαμαριάς, προς τυχόν παροχή συνδρομής μετά τον σεισμό που εκδηλώθηκε σήμερα στην περιοχή, ενώ στο σημείο βρίσκεται ήδη ιδιωτικό σκάφος σε ετοιμότητα.

Κλειστά όλα τα φαράγγια την Κυριακή

Συγκεκριμένα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή, θα παραμείνουν κλειστά για σήμερα Κυριακή όλα τα φαράγγια της Περιφερειακής Ενότητας, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας από τη σεισμική δραστηριότητα το πρωί της Κυριακής στα νότια των Χανίων.

Ήδη το φαράγγι της Σαμαριάς παραμένει κλειστό από τις 11.00 το πρωί αμέσως μετά το ατύχημα που συνέβη εντός του φαραγγιού με τον τραυματισμό περιπατητή από πτώση βράχου.

newsit.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button