ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Μία 60χρονη στέφθηκε Μις Μπουένος Άιρες – Επόμενος τίτλος είναι Μις Αργεντινή

Μαζί “πήρε” και τον τίτλο της γηραιότερης διαγωνιζόμενης

Επόμενο βήμα τα καλλιστεία για τη Μις Αργεντινή και μετά ο παγκόσμιος διαγωνισμός Μις Υφήλιος, τον Σεπτέμβριο στο Μεξικό

Αμφισβήτησε έμπρακτα τα πρότυπα ομορφιάς και τα στερεότυπα και κατάφερε να κερδίσει σε καλλιστεία διαγωνιζόμενες που θα μπορούσαν να είναι κόρες της.

Η δικηγόρος και δημοσιογράφος Αλεχάντρα Ροντρίγκεθ στέφθηκε νικήτρια των καλλιστείων Μις Μπουένος Άιρες στα 60 της, η πρώτη στην ιστορία των καλλιστείων που κερδίζει τον τίτλο σε αυτή την ηλικία.

«Είμαι ενθουσιασμένη που εκπροσωπώ αυτό το νέο παράδειγμα στα καλλιστεία ομορφιάς, επειδή εγκαινιάζουμε ένα νέο στάδιο στο οποίο οι γυναίκες δεν είναι μόνο φυσική ομορφιά αλλά ένα άλλο σύνολο αξιών. Είμαι η πρώτη αυτής της γενιάς που ξεκινάει με αυτό», είπε σε δηλώσεις της στον Τύπο.

Όσο για τους λόγους που ώθησαν τους κριτές να την επιλέξουν, η Ροντρίγκεθ ανέφερε ότι «είδαν την αυτοπεποίθησή μου και το πάθος μου να εκπροσωπήσω τις γυναίκες της γενιάς μου».
 

Επόμενο βήμα για την εστεμμένη, είναι ο τίτλος της Μις Αργεντινή, το οποίο θα της επιτρέψει να διαγωνιστεί στον διεθνή διαγωνισμό Μις Υφήλιος.
 

Οι κανονισμοί είναι με το μέρος της. Στο παρελθόν τα καλλιστεία της Μις Υφήλιος επέτρεπαν αυστηρά μόνο σε άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 28 ετών να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, από το 2024 όμως καταργήθηκε το ανώτερο ηλικιακό όριο, οπότε κάθε γυναίκα άνω των 18 ετών θα μπορεί να συμμετέχει.

Όπως σημειώνει ο Independent, η Ροντρίγκεθ δεν είναι η μόνη που αψηφά τα ηλικιακά πρότυπα ομορφιάς στα καλλιστεία. Η 47χρονη Χάιντι Κρουθ διεκδικεί να εκπροσωπήσει τη Δομινικανή Δημοκρατία στα καλλιστεία Miss Universe 2024.

Τα καλλιστεία Μις Υφήλιος θα διεξαχθούν στο Μεξικό στις 24 Σεπτεμβρίου.
 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button