Διεθνής επικαιρότητα

Λονδίνο: Συμπλοκές αστυνομικών με ακροδεξιούς στη μεγάλη διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων   

Η πορεία υπέρ του λαού της Παλαιστίνης με αίτημα να σταματήσει η γενοκτονία και η σφαγή αμάχων, στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, προκάλεσε και αντιδιαδήλωση από δεξιέςακροδεξιές οργανώσεις στην πρωτεύουσα, ανήμερα της ημέρας μνήμης στη Βρετανία για τους βετεράνους του ΑΠαγκοσμίου Πολέμου.

Οι συμπλοκές σημειώθηκαν σε κοντινό σημείο της πορείας, ανάμεσα σε ακροδεξιούς διαδηλωτές και τις δυνάμεις της αστυνομίας που αναπτύχθηκαν σε μια σε μια μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να αποτραπούν συγκρούσεις μεταξύ των δύο αντίπαλων ομάδων. Σύμφωνα με ανακοίνωση έχουν κινητοποιηθεί 2.000 αστυνομικοί για να αποτρέψουν ταραχές.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε σε ανάρτηση στο X (πρώην twitter) πως αστυνομικοί αντιμετώπισαν επίθεση από «σημαντικό αριθμό διαδηλωτών» στην πόλη, προσθέτοντας πως δεν θα τους επιτρέψουν να έρθουν αντιμέτωποι με τη διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων.

AP Photo/Alberto Pezza

«Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις εξουσίες και στρατηγικές που είναι στη διάθεσή μας προκειμένου να αποτρέψουμε να συμβεί αυτό», ανέφερε η αστυνομία.

AP23315477376288.jpg
AP Photo/Alberto Pezza

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και ακροδεξιούς αντιδιαδηλωτές σημειώθηκαν κοντά στο μνημείο του πολεμικού κενοταφίου νωρίτερα σήμερα, όπου μερικοί από τους ακροδεξιούς φώναζαν: «Θέλουμε πίσω τη χώρα μας».

Μπουκάλια εκτοξεύθηκαν αργότερα εναντίον αστυνομικών από ακροδεξιές οργανώσεις σε ένα ξεχωριστό συμβάν στην Τσάιναταουν, περίπου ένα μίλι βόρεια του πολεμικού μνημείου, όπως ανέφερε η αστυνομία.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button