Ανατολική Μακεδονία και ΘράκηΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Λαϊκή Συσπείρωση: Επικίνδυνες εστίες μόλυνσης στην οδό Μηδείας στα Πεντακόσια

Για επικίνδυνες εστίες μόλυνσης που έχουν δημιουργηθεί στην οδό Μηδείας στα «Πεντακόσια» κάνει λόγο, σε επιστολή που απέστειλε στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, ο Χρήστος Ποτόλιας. Ο επικεφαλής του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης καλεί τον Δήμο Καβάλας να επιληφθεί του θέματος με το καθαρισμό των οικοπέδων από τη βλάστηση και τα μπάζα των ετοιμόρροπων κατοικιών και το ίδιο να κάνει και σε άλλες περιπτώσεις.

Η επιστολή του Χρήστου Ποτόλια αναφέρει σχετικά:

«Στο ύψος με αριθμό 40 της οδού Μηδείας, στη συνοικία των Πεντακοσίων, υπάρχουν τρία οικόπεδα εντός των οποίων βρίσκονται ετοιμόρροπα κτίσματα (παλιές κατοικίες) τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης.

Η πυκνή βλάστηση που έχει αναπτυχθεί, με την αποσύνθεση των φυλλωμάτων και τη δυσοσμία που αποβάλλουν, με τα μισογκρεμισμένα κτίσματα που αποτελούν καταφύγιο τρωκτικών και με τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί, έχουν σαν αποτέλεσμα η κατάσταση στη γύρω περιοχή να έχει γίνει ανυπόφορη, φέρνοντας τους κατοίκους της γειτονιάς σε απόγνωση.

Μετά από διαμαρτυρίες των κατοίκων οι υγειονομικές υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας  διαπίστωσαν σε αυτοψία τους στο πρόσφατο παρελθόν ότι πραγματικά τα τρία οικόπεδα αποτελούν εστίες μόλυνσης και είναι επικίνδυνα για την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, αναρτώντας σχετική σήμανση στο χώρο.

Παρακαλούμε άμεσα, με εντολή της διοίκησης, οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου να επιληφθούν του θέματος με το καθαρισμό των οικοπέδων από τη βλάστηση και τα μπάζα των ετοιμόρροπων κατοικιών, μετατρέποντας τις εστίες μόλυνσης σε χώρους πρασίνου ή οποιασδήποτε άλλης χρήσης που να βελτιώνει τη ζωή των κατοίκων της περιοχής.

Σημ.: ανάλογα οικόπεδα σε αυτή της κατάσταση υπάρχουν σε πολλές περιοχές της πόλης τα οποία αφού καταγραφούν σε πρώτη φάση, στη συνέχεια να γίνουν ανάλογες της οδού Μηδείας παρεμβάσεις».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button