ΚρήτηΤοπικές Είδησης

«Λαμπάδιασε» το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία του – Διερευνώνται τα αίτια της πυρκαγιάς (vid)

H ζημιά από τη φωτιά που προκλήθηκε κυρίως σε γραφείο του πρώτου ορόφου υπολογίζεται στις 5.000 ευρώ

Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η παρέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν τάχιστη κι απέτρεψε τα χειρότερα, ενώ, όπως έγινε γνωστό, η λειτουργία του ΕΚΗ συνεχίζεται κανονικά.

Λίγες ώρες αργότερα, ξέσπασε φωτιά μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από το Εργατικό Κέντρο και συγκεκριμένα σε εστιατόριο επί της λεωφόρου Δημοκρατίας. Επισημαίνεται ότι στο κατάστημα φέρεται να προηγήθηκε της φωτιάς διάρρηξη.

Ήταν περίπου 1 η ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, όταν ξέσπασε φωτιά στον πρώτο όροφο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, επί της λεωφόρου Δημοκρατίας. Περαστικοί αντιλήφθηκαν τις φλόγες και κάλεσαν την Πυροσβεστική, άνδρες της οποίας με δύο οχήματα έφτασαν αμέσως στο σημείο και περιόρισαν τη φωτιά, ώστε να μην επεκταθεί. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η ζημιά από τη φωτιά που προκλήθηκε κυρίως σε γραφείο του πρώτου ορόφου υπολογίζεται στις 5.000 ευρώ.

Παρά την πυρκαγιά, η λειτουργία του ΕΚΗ συνεχίζεται κανονικά. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΚΗ, «παρά την πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, στον 1ο όροφο του κτηρίου, με την άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η φωτιά δεν επεκτάθηκε στο υπόλοιπο κτήριο και περιορίστηκε μόνο σε ένα γραφείο. Το ευτυχές γεγονός είναι ότι δεν κινδύνεψε κανείς και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επιπρόσθετα: «Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους ότι το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου θα λειτουργεί κανονικά ως προς την εξυπηρέτησή τους. Η Περιφέρεια Κρήτης, οι φορείς του Ηρακλείου, καθώς και βουλευτές Ηρακλείου από την πρώτη στιγμή έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους προς το ΕΚΗ». Εξάλλου, όπως επισημαίνεται, έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Μερικά λεπτά μετά τις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης 16 Αυγούστου, εκδηλώθηκε φωτιά σε εστιατόριο στη λεωφόρο Δημοκρατίας και συγκεκριμένα πλησίον της συμβολής με τη Γεωργίου Παπανδρέου. Και στην εν λόγω περίπτωση, η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, καθώς έσπευσε επιτόπου με δύο οχήματα και πέντε άνδρες. Το εστιατόριο δεν καταστράφηκε ολοσχερώς, ωστόσο υπέστη σοβαρές ζημιές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, στον χώρο φέρεται να είχε προηγηθεί διάρρηξη.

Χθες το πρωί, η Πυροσβεστική κινητοποιήθηκε εκ νέου, καθώς εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή στα Κάτω Καλύβια του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων. Η φωτιά ξέσπασε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, λίγο πριν τις 11 το πρωί της Τετάρτης, σε καλαμιές στον Αναποδάρη, κι ενώ στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Από τη φωτιά καταστράφηκε χορτολιβαδική και καλλιεργήσιμη έκταση.

Όπως ανέφερε ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιώργος Τσικαλάς, «υπήρξε κινητοποίηση άμεση από την Υπηρεσία μας (…). Καταφέραμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρά τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή και δυσχέραιναν το έργο μας, να θέσουμε την πυρκαγιά σε μερικό έλεγχο. Καταστράφηκαν 15 στρέμματα γεωργικής έκτασης, 3 στρέμματα χορτολιβαδικής και 2 στρέμματα δασικής».

Συγκεκριμένα, για την κατάσβεση επιχείρησαν 70 υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου με 25 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 2 ομάδες της 3ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ), η ομάδα “Ίκαρος” της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕΠΥΔ) Κρήτης, δύο ελικόπτερα, καθώς και πέντε υδροφόρες και πέντε μηχανήματα του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Δεν ξέρουμε από πού προήλθε η φωτιά. Επιχείρησαν πάρα πολλά οχήματα της Πυροσβεστικής, μηχανήματα των Δήμων Μινώα Πεδιάδος και Αρχανών-Αστερουσίων με υδροφόρες (…). Καταφέραμε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα να τη θέσουμε υπό έλεγχο (…). Έχουμε καμένα στρέμματα από ελαιόδεντρα και φυτική βλάστηση που υπήρχε μέσα στον Αναποδάρη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης, που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Μινώα Πεδιάδος.

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button