Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Λέσβος: Τις δυνάμεις τους ενώνουν οι εκπαιδευτικοί της Γέρας και δημιουργούν το Σχολείο Γονέων

Τις δυνάμεις τους ενώνουν δημοτικά γυμνάσια και λύκεια  από τα 7 χωριά της Γέρας στη Λέσβο, και δημιουργούν το  «Σχολείο Γονέων Γέρας» σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τους γονείς στην επικοινωνία τους με το παιδί, με το σχολείο αλλά και να τουςστηρίξουν , ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Οι σχολές γονέων του Υπουργείου Παιδείας, ένα σημαντικό εργαλείο επικοινωνίας του σχολείου με την οικογένεια, σταμάτησαν να λειτουργούν λόγω έλλειψης χρηματόδοτησης, το 2016.

Οι εκπαιδευτικοί της Γέρας κάνουν ένα σημαντικό βήμα στο χώρο της επιμόρφωσης των γονέων των μαθητών τους, προτάσσοντας κυρίως την αγωνία και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση πάνω σε θέματα αντίστοιχα των εισηγήσεων, αναπτύσσοντας τη συνεργασία, τόσο μεταξύ τους όσο και των Συλλόγων Γονέων, που θα έχουν σημαντικό ρόλο συμβάλλοντας στην επιτυχία των συναντήσεων.

Το σχολείο Γονέων θα υλοποιείται  κάθε Τετάρτη, σε δημόσιους χώρους σε διαφορετικό κάθε φορά χωριά της δημοτικής ενότητας Γέρας και με προσκεκλημένους ειδικούς επιστήμονες θα διαπραγματεύεται θέματα που απασχολούν το παιδί και την οικογένεια. Οι συναντήσεις είναι ανοιχτές για όλους, όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το «Σχολείο Γονέων».

«Το στοίχημα είναι να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι γονείς γιατί πολλά προβλήματα και θέματα που δημιουργούνται και παίρνουν έκταση, αν υπήρχε επικοινωνία των γονιών με το σχολείο, θα μπορούσαν να επιλυθούν και να αντιμετωπιστούν εν τη γενέσει τους» σημείωσαν μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Παπάδου Γιώργος Ζορμπάς και η διευθύντρια του Λυκείου Γέρας Ελένη Μακρίδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button