Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Λέσβος: Ι. Ιορδάνου – “Όλα τα συνεργεία του Δήμου δουλεύουν για την αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων”

Σοβαρότατα προβλήματα στους αγροτικούς δρόμους σε αρκετά σημεία στη Δυτική Λέσβο παραμένουν μετά την ισχυρή νεροποντή που έπληξε την Δυτική Λέσβο τα ξημερώματα της Τρίτης, ενώ όλα τα διαθέσιμα συνεργεία του δήμου προσπαθούν να τα αποκαταστήσουν.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού και Έργων Αυτεπιστασίας, Ιορδάνης Ιορδάνου, «τα σημαντικότερα προβλήματα σημειώθηκαν στο αγροτικό οδικό δίκτυο Άγρας, Παρακοίλων, Αγίας Παρασκευής και Νάπης. Από την Άγρα που ήταν πιο σοβαρά τα ζητήματα ξεκινήσαμε και υπολογίζουμε μέχρι τη Δευτέρα να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα κυριότερα προβλήματα. Κατανοούμε τους συμπολίτες μας και κυρίως τους αγρότες που θέλουν να μετακινούνται στα χωράφια τους, αλλά ας δείξουν κατανόηση. Δεν μπορούμε να είμαστε ταυτόχρονα παντού, οι δυνάμεις και σε ανθρώπινο δυναμικό και σε μηχανήματα είναι συγκεκριμένες και το αγροτικό οδικό δίκτυο του δήμου μας τεράστιο»

Με την ΕΡΤ Αιγαίου επικοινώνησαν αγρότες κυρίως από την περιοχή των Παρακοίλων, όπου σε συγκεκριμένα σημεία οι δρόμοι είναι αδιάβατοι και δεν μπορούν να περάσουν. «Είμαστε αποκομμένοι από την Τρίτη, μας είπε η κ. Δέσποινα, σήμερα μας κατέβασε στο χωριό για να πάρουμε προμήθεια ένας γείτονας που έχει 4×4 όχημα και μαζί του θα ανέβουμε πάλι στο κοπάδι μας. Μας είπαν ότι θα έρθουν για αποκατάσταση στις αρχές της εβδομάδας».

«Το θέμα με τους αγροτικούς δρόμους θέλουμε να το αντιμετωπίσουμε συνολικά , είπε ο κ. Ιορδάνου, επιχειρούμε να μειώσουμε το χωμάτινο δίκτυο στους κεντρικούς αγροτικούς δρόμους. Να ασφαλτοστρωθούν βασικές οδικές αγροτικές αρτηρίες για να μην τρέχουμε να αποκαθιστούμε συνεπώς τα ίδια σημεία. Η περιοχή μας είναι αμιγώς αγροτική περιοχή και το αγροτικό δίκτυο τεράστιο, μόνο το αγροτικό δίκτυο της περιοχής Πολιχνίτου είναι 850.000 χιλιόμετρα», κατέληξε ο αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού και Έργων Αυτεπιστασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button