Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Λέσβος: Εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης την Κυριακή 26 Νοεμβρίου

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής (1941 – 1944), προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο των Ελλήνων που, με τις όποιες δυνάμεις τους, αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας.

Ως ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους άνδρες, γυναίκες και παιδιά που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του ν.1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης.

Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης, καθώς και ο εορτασμός της μάχης του Γοργοποτάμου θα γίνει σε ολόκληρη την επικράτεια, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023.

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων στη Μυτιλήνη ανακοίνωσε η Περιφέρεια Β. Αιγαίου:

10:00 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος

10:45 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Αγάλματος της Εθνικής Αντίστασης (Μακρύ – Γιαλός ) και κατάθεση στεφάνων από τους βουλευτές του Νομού Λέσβου, τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, το Στρατηγό ή Ανώτερο Διοικητή Φρουράς, το Δήμαρχο Μυτιλήνης, εκπρόσωπο του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου, εκπρόσωπους Λιμενικού, Πυροσβεστικού Σώματος και Σωμάτων Ασφαλείας, τα πολιτικά κόμματα, τους εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων και τις πολιτικές νεολαίες, καθώς και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση, με τη σειρά που προβλέπεται στις επίσημες τελετές.

Στα πλαίσια του εορτασμού ορίζουμε :

· Γενικό σημαιοστολισμό από την 8 η πρωινή ώρα, μέχρι και τη δύση του ήλιου της 26 ης Νοεμβρίου 2023

· Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ, Ν.Π.Ι.Δ, Τραπεζών, καθώς και των αγκυροβολημένων στο λιμάνι της Μυτιλήνης πλοίων, κατά τις βραδινές ώρες της 26 ης Νοεμβρίου 2023, λαμβάνοντας μέριμνα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο πλαίσιο και της αρ. ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502/01.07.2022 (ΦΕΚ 3424 Β΄) Κ.Υ.Α., όπως ισχύει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button