Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Λέσβος: Εγκαίνια παραρτήματος ΕΚΑΒ από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη – Διαμαρτυρίες εργαζομένων

Τις νέες εγκαταστάσεις του παραρτήματος ΕΚΑΒ Λέσβου και του συντονιστικού ΕΚΑΒ Βορείου Αιγαίου εγκαινίασε σήμερα, Μ. Τρίτη (30/4) στη Μυτιλήνη ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου.

Στον χώρο εισχώρησαν εργαζόμενοι υγειονομικοί και μέλη του εργατικού κέντρου που διαμαρτύρονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, κάνοντας λόγο για «κακή κατάσταση στον χώρο της υγείας, ελλείψεις προσωπικού και για το ότι έγιναν εγκαίνια όχι σε έναν καινούριο χώρο του ΕΚΑΒ αλλά σε νοικιασμένο κτίριο», όπως υποστηρίζουν.

Από την πλευρά του ο υπουργός απάντησε ότι το νοσοκομείο Μυτιλήνης είναι σε καλύτερη κατάσταση από άλλα νοσοκομεία και κάλεσε εκπρόσωπο των εργαζομένων στο βήμα. Η γιατρός σε Κ.Υ. Ζήνα Κακναβάτου ανέβηκε στο βήμα και μίλησε για «ελλείψεις στην πρωτοβάθμια υγεία, στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό αλλά και στο ΕΚΑΒ», υποστηρίζοντας ότι «για να κάνει μια γυναίκα μια μαστογραφία, το ραντεβού είναι για το Νοέμβριο λόγω της έλλειψης προσωπικού στο ακτινολογικό».

Μετά τα εγκαίνια ο κ. Γεωργιάδης ξεναγήθηκε στο συντονιστικό Β. Αιγαίου του ΕΚΑΒ και αντάλλαξε ευχές με τα πληρώματα ασθενοφόρων σε Ικαρία, Σάμο, Χίο και Λήμνο.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ σημείωσε ότι «η μετεγκατάσταση του ΕΚΑΒ σε αξιοπρεπή χώρο ήταν πάγιο αίτημα των εργαζομένων που υλοποίησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη». Αναφερόμενος στο υπό ανέγερση Κέντρο Υγείας Μανταμάδου, είπε ότι θα ολοκληρωθεί και θα εγκαινιαστεί στο τέλος του ερχόμενου Δεκεμβρίου.

Στο ίδιο ύφος και οι δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους που σημείωσε ότι για όποιες δυσκολίες υπάρχουν γίνονται προσπάθειες βελτίωσης.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του κέντρου για ενίσχυση τόσο σε προσωπικό όσο και οχήματα, ενώ ειδικά για το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης σημείωσε ότι θα προωθηθεί η ανέγερση νέου ιδιόκτητου κτιρίου του ΕΚΑΒ σε οικόπεδο που θα παραχωρήσει ο δήμος Μυτιλήνης. 

Κατά την επίσκεψή τους στη Λέσβο οι κ. Γεωργιάδης και Θεμιστοκλέους προσκύνησαν στο Μοναστήρι του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο και επισκέφτηκαν το υπό κατασκευή Κέντρο Υγείας του χωριού.

Τέλος, στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της αξιοποίησης μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ της Περιφέρειας του οικοπέδου που έχει παραχωρηθεί στο ΕΚΑΒ στην περιοχή του Καρά Τεπέ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button