Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Λέσβος: Για τα κενά σε εκπαιδευτικούς διαμαρτύρονται οι γονείς του Γυμνασίου Καλλονής

Με ελλείψεις σε καθηγητής βασικών ειδικοτήτων, όπως φιλολόγου, λειτουργεί το Γυμνάσιο Καλλονής, που σήμερα αριθμεί 180 μαθητές και με ψήφισμα διαμαρτυρίας ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου ζητά την κάλυψη των κενών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κατερίνα Πιρπιρή, σημειώνει ότι «δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιά και ενώ έχει ολοκληρωθεί ο δεύτερος κύκλος τοποθέτησης αναπληρωτών, υπάρχουν μαθητές στο σχολείο μας που δεν έχουν διδαχθεί φιλολογικά μαθήματα. Φυσικός τοποθετήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα μετά τις κινητοποιήσεις μας ενώ απουσιάζουν και εκπαιδευτικοί και άλλων ειδικοτήτων όπως θρησκευτικών και καλλιτεχνικών που μπορεί να μη θεωρούνται βασικές ειδικότητες είναι πολύ ουσιαστικές όμως για την σωστή εκπαίδευση των παιδιών. Αγωνιζόμαστε για το καλό των παιδιών μας και η λύση που προτάσσεται με αναμόρφωση, προγράμματος μεταξύ των υπαρχόντων καθηγητών, δεν λύνει το πρόβλημα. Έχουμε έρθει σε επαφή με συλλόγους και με άλλων σχολείων που γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών και προσπαθούμε να πιέσουμε προς πάσα κατεύθυνση για την κάλυψη των κενών

Το ψήφισμα διαμαρτυρίας ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παναρέτειου Γυμνασίου Καλλονής, κοινοποίησε από τις 13 Νοεμβρίου σε όλα τα προϊστάμενα κλιμάκια, όλους τους φορείς, πολιτικούς-βουλευτικούς εκπροσώπους όπου σημειώνουν:

Απαιτούμε από τους καθ’ ύλην αρμόδιους, να σκύψουν με ενδιαφέρον έστω και τώρα, δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αφουγκραζόμενοι και εισακούοντες το σοβαρό πρόβλημα της σχολικής μας μονάδας.

Ζητάμε να δοθεί άμεσα λύση με διορισμούς και τοποθετήσεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού για την πλήρη κάλυψη των αναγκών του γυμνασίου μας, πριν ακόμα χαθεί άλλη μια σχολική χρονιά, γιατί κάθε χρονιά για τα παιδιά μας είναι αναντικατάστατη!

Καλούμε όλους τους γονείς, τους τοπικούς φορείς, τους Συλλόγους και την τοπική κοινωνία να σταθούν στο πλευρό μας για το καλό των παιδιών μας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button