Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Λέσβος: Αυτοπροστασία και Διάσωση στη θάλασσα την Κυριακή στην Πέτρα

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Αυτοπροστασία και Διάσωση στη θάλασσα και στην Παράκτια Ζώνη» την Κυριακή 29 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 – 15:00. Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό και θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό – συνεδριακό Κέντρο «Στέλιος Παυλής» στην Πέτρα.

Η ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, οποιασδήποτε ηλικίας που επιθυμούν να είναι ενεργοί και να ανήκουν στην αλυσίδα πρόληψης και διάσωσηςτης ανθρώπινης ζωής καθώς και στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε θαλάσσια και τουριστικά επαγγέλματα (Επαγγελματίες και Ερασιτέχνες Αλιείς, Θαλάσσιος Τουρισμός κ.α.).

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα διεξαχθούν εργαστήρια πρακτικών δεξιοτήτων (workshops) σε τρεις θεματικές ενότητες: «Βασικές Πρώτες Βοήθειες», «Αυτοπροστασία στο Υδάτινο Περιβάλλον» και «Προστασία Θαλασσίου Περιβάλλοντος» με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν τους κινδύνους που εγκυμονούν για την ανθρώπινη ζωή και το θαλάσσιο περιβάλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον παρακάτω σύνδεσμο https://hrtlesvos.com/etal-main/

Για την συμμετοχή σας και την καλύτερη οργάνωση αυτής υπάρχει φόρμα ηλεκτρονικής προεγγραφής στο παρακάτω σύνδεσμο και δυνατότητα εγγραφής την ίδια μέρα της εκδήλωσης στην γραμματεία. https://forms.gle/xMD2HTjEkL7Jf3Df7

Στις 14:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί και καθαρισμός βυθού και ακτής στο Λιμάνι της Πέτρας.

Η ημερίδα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου και με την στήριξη της Κοινότητας Πέτρας.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής μετά την ολοκλήρωση συμμετοχής σε όλα τα workshops.

Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ενημέρωση & Ευαισθητοποίηση Επαγγελματιών σε Θαλάσσια Επαγγέλματα, (Επαγγελματίες Αλιείς, Θαλάσσιος Τουρισμός κ.α.), Μεταφορά Γνώσης σε Θέματα Αυτοπροστασίας της Ανθρώπινης Ζωής και του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος» και συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό ταμείο θάλασσας και αλιείας (ΕΤΘΑ) του Ε.Π. «ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2014 – 2020», τοπικό πρόγραμμα CLLD/LEADER Λέσβου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button