ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Λάρισα: Αγρότες κατέθεσαν τα αιτήματά τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Ψήφισμα με αίτημα αιχμής την επίσπευση των αποζημιώσεων κατέθεσαν στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο αγρότες από το μπλόκο Καρδίτσας, που υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές από την κακοκαιρία Daniel και τα προβλήματά τους παραμένουν μετέωρα πέντε μήνες μετά.

Αρχικά το λόγο πήρε ο κ. Γιάννης Μπακαλόπουλος, εκπρόσωπος των παρακάρλιων αγροτών, ο οποίος αναφέρθηκε στην αγωνία ων κατοίκων των πληγεισών περιοχών υπογραμμίζοντας πως ουσιαστικές λύσεις δεν έχουν δοθεί πουθενά. «Περιμένουμε να δούμε τη μελέτη των Ολλανδών, για να δούμε τι ζωή θα έχουμε στα χωριά και τα χωράφια μας. Η πρόταση μας ήταν ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή. Είπαμε ότι η θωράκιση της περιοχής είναι μια μακροπρόθεσμη λύση της σήραγγας. Όσο μένουμε τόσο θα υποφέρουμε, όχι μόνο εμείς, αλλά και η Λάρισα, το Βελεστίνο, η Μαγνησία. Το καλοκαίρι θα έχουμε έντονο πρόβλημα ελονοσίας…. Χρήματα δόθηκαν, ωστόσο δε δόθηκαν σωστά κι ολοκληρωμένα. Δεν έχουμε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις μας. Ήμασταν νοικοκυραίοι και τώρα δεν μπορούμε να κοιτάξουμε τους ανθρώπους που χρωστάμε στα μάτια… Όλο αυτό οφείλεται σ’ αυτό που λέγεται ελληνικό κράτος» είπε μεταξύ άλλων.

«Είμαστε 8 μέρες στο δρόμο. Υπάρχουν διαχρονικά κοινά αιτήματα» τόνισε εκπρόσωπος των διαμαρτυρόμενων αγροτών στο μπλόκο στον Ε65. Όπως σημείωσε: «Η κυβέρνηση είπε ότι οι αγρότες είναι υποκινούμενοι. Σήμερα ο πρωθυπουργός λέει ότι αναγνωρίζει τα προβλήματα. Δεν θέλουμε μασάζ. Οι αγρότες δεν βγήκαμε στους δρόμους ούτε για εθιμοτυπικούς λόγους ούτε για να ρίξουν την Κυβέρνηση. Παλεύουμε να βρούμε μια σανίδα σωτηρίας. Και η σανίδα σωτηρίας στα χωριά μας και στη Θεσσαλία γενικότερα είναι να προωθηθούν τα αιτήματα στα αρμόδια υπουργεία και να γίνουν πράξη… Χωρίς αγρότες θα πεινάσουμε.»

Το ψήφισμα υπερψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ρεπορτάζ: Ζωή Μπουρουτζή – Φωτό: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button