ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Κύπελλο Ελλάδας: Αγχωτική πρόκριση στα πέναλτι για τον Παναιτωλικό

Παιχνίδι προς αποφυγή για «καρδιακούς» αυτό ανάμεσα σε Διαγόρα Ρόδου και Παναιτωλικό στο Δημοτικό Στάδιο Ρόδου, με την ομάδα του Αγρινίου να καταφέρνει εν τέλει να αποσπά την πρόκριση στην φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας μετά από 14 (!) εκτελέσεις πέναλτι (1-1 στην κανονική διάρκεια) 

Παρότι προηγήθηκε στο 22′ με τον Βοΐλη, ο Παναιτωλικός ισοφαρίστηκε πριν το ημίχρονο. Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση, αφού μετά από ανατροπή του Γκάτα μέσα στην περιοχή, ο Μανιάς έστησε τη μπάλα στην «άσπρη βούλα» και ευστοχώντας ισοφάρισε σε 1-1. Στη συνέχεια, το ματς έχασε τον ρυθμό του και οι δύο ομάδες έμειναν για πολλή ώρα μακριά από μεγάλες ευκαιρίες, με εξαίρεση ένα ακυρωθέν γκολ του Λεσάι για το Διαγόρα στο 41′.

Κάπως έτσι, η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση.  Οι Αγρινιώτες υπερείχαν σε αυτό το χρονικό διάστημα, με το Διαγόρα κυρίως να αμύνεται. Στο 95’, υπήρξε μεγάλη στιγμή για τον Παναιτωλικό. Εκτέλεση φάουλ από τον Λιάβα, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και ο Ντουάρτε με εξ επαφής κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, από σέντρα-σουτ του Χατζηθεοδωρίδη η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Νέα μεγάλη στιγμή για τον «Τίτορμο» στο 100’. Εκτέλεση φάουλ του Μπουζούκη, κεφαλιά του Μλαντέν σταματά η επέμβαση του Αυγερινού σε κόρνερ. Τελευταία ευκαιρία της παράτασης αυτή στο 117’ με το Μπαλντασάρα για τον Παναιτωλικό. Βγήκε σε θέση βολής στα όρια της περιοχής, ωστόσο το σουτ του πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

Με το παιχνίδι να παραμένει στο ισόπαλο 1-1 και στην παράταση, οι διαφορές επρόκειτο να λυθούν στη διαδικασία των πέναλτι, η οποία επιφύλασσε μεγάλη συγκίνηση. Ο Μλάντεν ευστόχησε πρώτος, Μανιάς και Μπαλντασαρά αστόχησαν διαδοχικά, πριν ισοφαρίσει ο Μανωλάκης. Ακολούθησε εύστοχη εκτέλεση των Λιάβα , Πάρντο , Χατζηθεοδωρίδη, με τον Μασούρα να αστοχεί αλλά τον Αυγερινό να απαντά με απόκρουση στον Πέρεθ. Ο Τσιαντούλας ευστόχησε, ο Μπουζούκης νικήθηκε από τον Αυγερινό, όμως ούτε ο Διαγόρας μπόρεσε να σκοράρει. Ο Ντουάρτε ανέλαβε την επόμενη εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ο Στεργιάκης απέκρουσε το τελευταίο πέναλτι και ο Παναιτωλικός προκρίθηκε.

Διαγόρας Ρόδου (Θωμάς Γραφάς): Αυγερινός, Αρίας, Μανωλάκης, Δημητρίου, Σταματούλας, Μασούρας, Τσιαντούλας, Λούκιτς, Αντεσίνα, Λεσάι, Μανιάς

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Στεργιάκης, Μλάντεν, Μπ. Ντουάρτε, Στάγιτς, Λιάβας, Χουάνπι, Μπαλντασάρα, Ξενιτίδης, Τορεχόν, Φ. Ντουάρτε, Βοΐλης.

Τα αποτελέσματα της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας

Αχαρναϊκός – Κηφισιά 0-2 

Αστέρας Καισαριανής – Πανσερραϊκός 0-2 

ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος 1-2 

Καμπανιακός – Αστέρας Τρίπολης 1-3 

Χανιά – ΟΦΗ 3-5 

Διαγόρας – Παναιτωλικός 3-4 (1-1 κ.δ.)

Τα παιχνίδια που εκκρεμούν:

Ατρόμητος – Γιούχτας ή Εθνικός  

Λαμία – Λεβαδειακός ή Αιολικός

Αναλυτικά οι 14 ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στους «16»: 

Παναθηναϊκός  

Αστέρας Τρίπολης  

Πανσερραϊκός  

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button