ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Κυριάρχησε στο παρκέ και πανηγύρισε το 12ο Κύπελλο μέσα στο Ηράκλειο ο Ολυμπιακός!

Σε ένα παιχνίδι με πολλές εντάσεις και χαμηλό σκορ…

Για δωδέκατη φορά αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε με 58-69 του Παναθηναϊκού στο κλειστό γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού (Δύο Αοράκια) και έτσι πανηγύρισε την κατάκτηση του θεσμού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους στους ψηλούς και με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να «καμουφλάρουν» το κακό ποσοστό στα τρίποντα, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να μην μπορεί να διαχειριστεί το πνεύμα ενός τελικού, με αποτέλεσμα το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα να κυριαρχήσει και εν τέλει να πανηγυρίσει τη νίκη-τίτλου με μια σεβαστή διαφορά 11 πόντων.

Όσον αφορά την πορεία της αναμέτρησης, στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες ήταν εξίσου κακές επιθετικά και αναλώθηκαν σε πολλές βεβιασμένες προσπάθειες και λάθη επί λαθών, κάτι που οδήγησε σε ένα φτωχό παραγωγικά 12-14 υπέρ του Ολυμπιακού.

Στη δεύτερη περίοδο, οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματα τους, και επέβαλλαν τον ρυθμό τους, φέρνοντας την αναμέτρηση στα μέτρα τους, χωρίς να αφήνουν το σύνολο του Εργκίν Αταμάν να ανατρέψει το +5 που διαμορφώθηκε στην ανάπαυλα.

Μετά την επάνοδο από τα αποδυτήρια, ο Ολυμπιακός άρχισε να κερδίζει ακόμη περισσότερο έδαφος, ενώ σταδιακά έγινε πιο εύστοχος πίσω από τα 6.75, με αποτέλεσμα να αυξήσει την υπέρ του διαφορά στο +8 (30′). Από εκεί και έπειτα, οι «πράσινοι» παρέδωσαν σώμα και πνεύμακαι άφησαν την ομάδα του Πειραιά να ελέγχει πλήρως την αναμέτρηση, ώσπου έφτασε η κόρνα της λήξης και στέφθηκε κυπελλούχος για 12η φορά στην ιστορία της.

Κορυφαίοι οι δύο ψηλοί του Ολυμπιακού, Μουστάφα Φαλ-Μόουζες Ράιτ, οι οποίοι σημείωσαν από 13 πόντους έκαστος και κυριάρχησαν στο παρκέ. Μάλιστα, ο Γάλλος σέντερ ανακηρύχθηκε και MVP της διοργάνωσης μέσω του συστήματος αξιολόγησης. Την ίδια στιγμή, από το αντίπαλο στρατόπεδο ξεχώρισε ο «16άρης» Ντίνος Μήτογλου, που αποτέλεσε πρώτο σκόρερ του τουρνουά (βράβευση που έκανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός) και είχε ως συμπαραστάτη το Ματίας Λεσόρ με 12 πόντους. Κακός πρωταγωνιστής ο Κέντρικ Ναν που ναι μεν σκόραρε 10 πόντους, ωστόσο δεν κατάφερε να είναι επιδραστικός για την ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 12-14, 25-30, 39-47, 58-69.

Παναθηναϊκος (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας 3 (1), Παπαπέτρου 2, Γκραντ 11 (2), Ναν 10, Λεσόρ 12, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 4, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου 16 (4), Μαντζούκας.

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 5 (1), Ράιτ 13, Κέιναν 6 (2), Λούντζης, Λαρεντζάκης 4, Μήτρου-Λονγκ 3, Φαλ 13, Παπανικολάου 9, Μπραζντέικις, Πίτερς 6 (1), Πετρούσεφ 10 (1), Τανούλης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button