ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Κρήτη: Σφοδρές οι αντιδράσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο από τους ελεύθερους επαγγελματίες (vid)

Κρήτη: Σφοδρές οι αντιδράσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο από τους ελεύθερους επαγγελματίες (vid)

Βαθαίνουν οι αντιδράσεις των ελεύθερων επαγγελματιών και στην Κρήτη, οι οποίοι αντιδρούν σφόδρα στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που τους οδηγεί σε εξόντωση όπως λένε. Δικηγόροι, Επαγγελματοβιοτέχνες αλλά και έμποροι έχουν ήδη δηλώσει σε κάθε τόνο ότι θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Τετάρτης στις 12 το μεσημέρι στο Ηράκλειο

  • Σφοδρές οι αντιδράσεις από τους ελεύθερους επαγγελματίες
  • Κίνδυνος για νέα λουκέτα σε επιχειρήσεις και έκκληση για αλλαγές
  • Αντιδρούν οι δικηγόροι και απέχουν από τα καθήκοντά τους
  • Κάλεσμα δικηγόρων για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της Τετάρτης

Φουντώνουν οι αντιδράσεις των ελεύθερων επαγγελματιών και στην Κρήτη, με φόντο το φορολογικό νομοσχέδιο, για το οποίο όπως τονίζουν, όχι δεν καταπολεμά την φοροδιαφυγή, αλλά διευρύνει τις ανισότητες και προκαλεί εκτεταμένες συνέπειες στους επαγγελματίες.

Μέσα σε ένα χρόνο αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, θα κλείσουν όσες ατομικές επιχειρήσεις είχαν κλείσει μέσα στη δεκαετή οικονομική κρίση, λένε οι επαγγελματοβιοτέχνες που προμηνύουν θύελλα όχι μόνο στις αντιδράσεις αλλά και στην επιβίωση χιλιάδων επαγγελματιών που όπως τόνισαν δεν έχουν ως εισόδημα αυτό που τεκμαίρεται ότι έχουν και πάντως σε καμία των περιπτώσεων δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν υπό ένα τέτοιο καθεστώς.

Μας οδηγούν σε λουκέτα εξήγησε ο πρόεδρος των επαγγελματοβιοτεχνών που ζήτησε από όλους τους επαγγελματίες να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Ελευθερίας.

Δυναμικό αναμένεται να είναι το «παρών» και των δικηγόρων του Ηρακλείου που σήμερα στην έκτακτη γενική τους συνέλευση, εμφανίστηκαν ξεκάθαροι ως προς τις συνέπειες τους φορολογικού νομοσχεδίου, αποφασίζοντας από αύριο μέχρι και τη Δευτέρα αρχικά, γενική αποχή από τα καθήκοντά τους.

Πλήττοντας βάναυσα, κυρίως τους νέους δικηγόρους, το νομοσχέδιο τόνισαν ότι βρίσκεται εκτός πραγματικότητας, αποκαλύπτοντας ότι έρχεται σε μια χρονική στιγμή που 1 στους τέσσερις δικηγόρους έχει εγκαταλείψει τα γραφεία που συντηρούσε και έχει μετατρέψει το σπίτι σε γραφείο, την ώρα που το 33% βρίσκεται ήδη σε ρύθμιση χρεών.

Οι δικηγόροι του Ηρακλείου κάλεσαν όλους τους επαγγελματίες στην κινητοποίηση της Τετάρτης, ενώ έστειλαν μήνυμα για συνέχιση των κινητοποιήσεων τους μετά και την ερχόμενη Δευτέρα, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Στον ίδιο τόνο, μιλώντας για ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής όχι όμως με ένα τέτοιο οριζόντιο τρόπο, που αντί  να λύνει, δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα εμφανίστηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button