ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Κοριοί: Πόσο επικίνδυνοι είναι για την τουριστική οικονομία (vid)

Μετά τη Γαλλία και η Βρετανία φαίνεται ότι καταγράφει έξαρση κοριών, σε ένα φαινόμενο που δείχνει όπως λένε οι επιστήμονες ότι δεν έχει γεωγραφικά χαρακτηριστικά, αφού μέσω των μετακινήσεων επιβατών, μπορεί να μεταφερθεί από χώρα σε χώρα και από πόλη σε πόλη, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές

  • Μετά το Παρίσι… οι κοριοί “πνίγουν” και το Λονδίνο
  • Σε έξαρση τα τσιμπήματα κοριών στην Ευρώπη
  • Αναγκαία τα μέτρα προστασίας από τα ενοχλητικά έντομα
  • Στο μικροσκόπιο συνεδρίου εντομολογίας στο Ηράκλειο το πρόβλημα με τους  κοριούς
  • Αναγκαία η απολύμανση χώρων φιλοξενίας τουριστών
  • Αναγκαία τα μέτρα και γι’ αυτούς που επιστρέφουν από το εξωτερικό

«Μουδιασμένη» και προβληματισμένη παρακολουθεί η επιστημονική κοινότητα την έξαρση του φαινομένου των κοριών που από το Παρίσι μεταφέρεται τώρα και στο Λονδίνο, χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει ή καλύτερα να αποκλείσει, ποιες τουριστικές πόλεις της Ευρώπης μπορεί να πάρουν σειρά το επόμενο διάστημα.

Το φαινόμενο της έξαρσης έρχεται στην Ευρώπη 10 περίπου χρόνια μετά που η Αμερική κατέγραψε μια ραγδαία έξαρση με επίκεντρο αρχικά τη Νέα Υόρκη και εξαπλώθηκε μέσα σε κάποιο διάστημα σχεδόν σε όλες τις πολιτείες που δέχονταν τουριστικό ρεύμα.

Όπως επισήμαναν επιστήμονες που συμμετέχουν στο διεθνές επιστημονικό συνέδριο εντομολογίας που διεξάγεται στο Ηράκλειο, οι κοριοί δεν μεταφέρουν ιούς, όμως τα τσιμπήματά τους μπορεί να γίνουν πολύ ενοχλητικά. Συνήθως μεταφέρονται μέσω των ταξιδιωτών, των ρούχων και των αποσκευών τους και αναπαράγονται σε χώρους που εγκαθίστανται ταξιδιώτες, όπως σπίτια βραχυχρόνιας μίσθωσης και ξενοδοχεία κυρίως χαμηλού κόστους.

Το φαινόμενο αυτό, εξήγησαν επιστήμονες, ότι μπορεί να επιφέρει μεγάλη ζημία στην τουριστική οικονομία, ενώ με επίκεντρο την Ελλάδα και την Κρήτη, υπό το φόβο μιας τέτοιας εξάπλωσης με αφορμή τον εισερχόμενο τουρισμό, σύσταση είναι η επαγγελματική απολύμανση, σημείων όπως τα κρεβάτια και τα στρώματα.

Σε ότι αφορά τους επιβάτες που ταξιδεύουν προς το εξωτερικό και επιστρέφουν στη χώρα, όπως επισημάνθηκε καλό θα είναι να φροντίζουν τα ρούχα και τις αποσκευές τους, με την επιστροφή τους.

Δείτε το βίντεο: 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button