ΚρήτηΤοπικές Είδησης

“Κολωνός” στην Κρήτη: Καταθέτει η 15χρονη, ένας – ένας οι 12 στην ανάκριση

Ας σημειωθεί ότι 4 από τους 12 κατηγορούμενους (10 Έλληνες και 2 αλλοδαποί) αντιμετωπίζουν κατηγορίες για βιασμό, ενώ οι υπόλοιποι για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο. Άπαντες είναι ηλικίας 17 έως 38 ετών.

Ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης και της ανακρίτριας Ρεθύμνου αναμένεται να εμφανιστούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα οι άνδρες που φέρονται να εμπλέκονται στη φρικιαστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ενός 15χρονου κοριτσιού, στον Μυλοπόταμο, που ήρθε στο “φως” της δημοσιότητας πριν από λίγες μέρες. Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται να καταθέσει αρμοδίως και η ίδια η ανήλικη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι έχουν κληθεί για να απολογηθούν και αναμένεται να εμφανιστούν τμηματικά ενώπιον της ανακρίτριας, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. 

Υπενθυμίζεται ότι στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνονται τα ονόματα 12 ανδρών. Ωστόσο, ο ένας εξ αυτών (38χρονος υπήκοος Πακιστάν) είχε συλληφθεί πριν από μερικούς μήνες και κρατείται. 

Ας σημειωθεί ότι 4 από τους 12 κατηγορούμενους (10 Έλληνες και 2 αλλοδαποί) αντιμετωπίζουν κατηγορίες για βιασμό, ενώ οι υπόλοιποι για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο. Άπαντες είναι ηλικίας 17 έως 38 ετών.

Στο μεταξύ, όπως προείπαμε, αναμένεται να καταθέσει στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση και η ίδια η φερόμενη ως παθούσα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κατάθεσή της αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα. 
Το κουβάρι της φρικιαστικής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από το “Χαμόγελο του Παιδιού”, που το περασμένο καλοκαίρι διαβίβασε ανώνυμη καταγγελία που έλαβε στην Ασφάλεια Ρεθύμνου. Μάλιστα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το “Χαμόγελο του Παιδιού” πριν λίγα 24ωρα έκανε λόγο για αναφορά για «κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική εκμετάλλευση-κακοποίηση ανήλικης». 

Η πρώτη καταγγελία που έγινε για την υπόθεση έλαβε χώρα πριν από περίπου έξι μήνες, το περασμένο καλοκαίρι. «Το καλοκαίρι του 2023 δεχτήκαμε στην “Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056” ανώνυμη αναφορά, από ευαισθητοποιημένους πολίτες, για κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση ανήλικης από την ευρύτερη ορεινή περιοχή στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου, όπου φέρεται να εμπλέκονται ενήλικοι άνδρες, τόσο αλλοδαποί όσο και ημεδαποί.

Προχωρήσαμε, όπως σε κάθε ανάλογο περιστατικό, στην άμεση ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών, και απευθυνθήκαμε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου. 
Έγινε τηλεφωνική διασύνδεση του ατόμου που κάλεσε από την “Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056” με στελέχη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου, καθώς το άτομο που κάλεσε επιθυμούσε να διατηρήσει την ανωνυμία του», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το “Χαμόγελο”. 

«Έπειτα από την ενημέρωση και τη διασύνδεση αυτή, στο πλαίσιο της εμπιστοσύνης και της καλής συνεργασίας με τον Οργανισμό, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου κίνησε άμεσα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να εντοπιστεί η 15χρονη και κατόπιν εισαγγελικής εντολής διερευνήθηκαν διακριτικά οι συνθήκες διαβίωσής της. 

Η κινητοποίηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου για την εν λόγω υπόθεση της ανήλικης ήταν άμεση, καθώς αποτελεί σύνηθες φαινόμενο σε περιπτώσεις ανώνυμων αναφορών να μην κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες απ’ όλες τις αρμόδιες Αρχές, να αρχειοθετούνται οι αναφορές και να μη διερευνάται η ισχύς τους, με αποτέλεσμα επικίνδυνοι άνθρωποι να μπορούν να δρουν εις βάρος των παιδιών, ανενόχλητοι», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση. 

 

«Η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών είναι καιρός να μη “Μένει Μυστικό”!» 

Με αφορμή την επίμαχη υπόθεση, το “Χαμόγελο του Παιδιού” ζητά από τον κόσμο να αρχίσει να μιλάει, προκειμένου να μπει επιτέλους stop στη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. 
«Η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών είναι καιρός να μη “Μένει Μυστικό”!
Πρέπει να γίνεται αναφορά και ο κόσμος να αρχίσει να μιλάει, καθώς σε κάθε περίπτωση υπάρχουν εμφανή ανησυχητικά σημάδια – είτε στο σώμα, είτε στη διάθεση ή στη γενικότερη συμπεριφορά ενός παιδιού, που προμηνύουν ότι βρίσκεται σε κίνδυνο, αλλά καταλήγει να “μένει τελικά… μυστικό”. 

Βοηθήστε κι εσείς ένα παιδί να σωθεί έγκαιρα από τις ολέθριες επιπτώσεις κάθε μορφής κακοποίησης, επικοινωνώντας εσείς ή προτρέποντας το ίδιο το παιδί να επικοινωνήσει απευθείας με το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, δωρεάν και ανώνυμα: 
Στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, η οποία είναι στελεχωμένη αποκλειστικά από εξειδικευμένους κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους και διαθέσιμη πανελλαδικά, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο. 
Μέσω της εφαρμογής CHAT 1056, έναν νέο τρόπο άμεσης επικοινωνίας στη διάθεση κάθε παιδιού που υφίσταται κακοποίηση, ώστε να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια να συνομιλήσει μέσω γραπτού κειμένου. 
Κάνε την αναφορά σου online στο CyberTipline Hellas, που λειτουργεί αποκλειστικά από “Το Χαμόγελο του Παιδιού” στην Ελλάδα. Εδώ: https://www.hamogelo.gr/gr/el/cyber-tipline/». 
 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button