Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Ο φετινός αγώνας θα γίνει από τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Τα αγωνιστικά χιλιόμετρα έχουν αυξηθεί ελάχιστα εφέτος, από 306,65 km σε 307,69 km, παραμένοντας λιγότερα από τα 409 του 2012.

Την Παρασκευή, ο αγώνας θα συνεχιστεί με τις ειδικές διαδρομές «Λουτράκι» και «Πίσια». Την ίδια ημέρα τα πληρώματα θα αγωνιστούν και στις ειδικές διαδρομές «Λιβαδειά» και «Ελάτεια» Όπως και πέρυσι, την Παρασκευή δεν υπάρχει service για τα πληρώματα, παρά μόνο ανεφοδιασμός.

Το Σάββατο περιλαμβάνει -όπως και πέρυσι- τα περισσότερα αγωνιστικά χιλιόμετρα (141,40 km) και από δύο φορές τις ειδικές διαδρομές «Παύλιανη», «Καρούτες» και «Ελευθεροχώρι».

Την Κυριακή το EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2023 περιλαμβάνει τις διαδρομές «Ταρζάν» και τη (νέα) «Γραμμένη» που θα είναι και η Power Stage για τη φετινή χρονιά.

H υπερειδική διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε 150 χώρες στον κόσμο. Στην Ελλάδα, τη «ζωντανή» εικόνα θα μεταδώσουν οι ΕΡΤ και COSMOTE TV.

H EKO Super Special Stage, θα εξελιχθεί σε μία διαδρομή συνολικού μήκους 1,48 χλμ., με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα αρχικά να περνούν μέσα από την Πλατεία Νερού, πριν κατευθυνθούν ανάμεσα στα γήπεδα Tae Kwon Do και Beach Volley και επιστρέψουν για δεύτερη φορά στην Πλατεία Νερού.

Εκεί θα βρίσκονται τοποθετημένες δύο κερκίδες, συνολικής χωρητικότητας 6.300 θέσεων, με όλα τα καθίσματα να έχουν την ίδια ακριβώς, απρόσκοπτη θέα, προς τη διαδρομή. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει διαβάθμιση στην τιμή πώλησης των εισιτηρίων, που ανέρχεται σε 70 ευρώ για κάθε κάθισμα. Σημειώνεται ότι λόγω του περιορισμένου χώρου στάθμευσης, την ημέρα διεξαγωγής της ΕΚΟ Super Special Stage, η πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή της Μαρίνας Καλλιθέας θα επιτρέπεται μόνο πεζή.

Αναλυτικά, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023:

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 ξεκινά με shakedown, που θα διεξαχθεί στην Λαμία όπου θα βρίσκονται και οι βάσεις των ομάδων. Οι προσπάθειες των οδηγών στην 3,62 χιλιομέτρων διαδρομή ξεκινούν στις 08:01 π.μ.

Στις 17:30 την ίδια ημέρα έχουμε την επίσημη εκκίνηση του αγώνα κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
Στις 19:05 σειρά παίρνει η υπερειδική του αγώνα. Τα αγωνιστικά θα τρέξουν επίσημα για πρώτη φορά στον χώρο της Πλατείας Νερού, μεταξύ των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Ταε κβο Ντο και του Μπιτς βόλει, στο Φάληρο.

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου

Το πρωινό σκέλος της δεύτερης ημέρα διεξάγεται στο νομό Κορινθίας.
Η δράση της Παρασκευής ξεκινάει 18,1 χιλιομέτρων ειδική «Λουτράκι» στις 08:23 η οποία θα επαναληφθεί στις 12:19.
Θα έχει μεσολαβήσει η δεύτερη ειδική της ημέρας «Πίσια» στις 09:26.
Το απόγευμα τα αγωνιστικά μεταφέρονται στη Στερεά Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, η 5η ειδική είναι εκείνη της «Λιβαδειάς» στις 15:12.
Στις 16:45 ξεκινά η «Ελάτεια», τελευταία δοκιμασία της δεύτερης ημέρας του αγώνα.
Τα πληρώματα θα καλύψουν συνολικά 103,46 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών, συνυπολογίζοντας και την υπερειδική στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου

Κατά την τρίτη ημέρα του αγώνα θα καλυφθεί και η μεγαλύτερη απόσταση. Τα πληρώματα των αγωνιστικών θα καλύψουν 141,52 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών, διατρέχοντας από δύο φορές τις ειδικές «Παύλιανη», «Καρούτες» (η μεγαλύτερη δοκιμασία στον αγώνα) και «Ελευθεροχώρι».
Το πρωινό σκέλος ξεκινάει στις 07:08 ενώ τα απογευματινά περάσματα στις 14:08.

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου

Μπορεί η τελευταία ημέρα του αγώνα να περιλαμβάνει μόλις 62,91 χιλιόμετρα. Ωστόσο η βαρύτητά τους είναι αυξημένη. Η ημέρα ξεκινάει με την θρυλική «Ταρζάν» στις 08:52. Ακολουθούν τα δύο περάσματα της «Γραμμένης» με το τελευταίο (στις 13:15) να συνιστά και την Power Stage του Ράλλυ. Ο τερματισμός και η απονομή θα λάβουν χώρα στη Λαμία.

Υπολογίζεται ότι, εάν δεν υπάρξουν απρόοπτα, γύρω στις 15:00 την Κυριακή θα γνωρίζουμε τον νικητή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023.

πηγη

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button