Δυτική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Κοζάνη : Σημαντική μείωση στις κλοπές & τις διαρρήξεις – Πρωταγωνιστές οι τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές απάτες

 Σε μια ιδιαίτερη έξαρση βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές απάτες πανελλαδικά .

Στην περιοχή της Κοζάνης, αλλά και στην ευρύτερη Δυτική Μακεδονία, τέτοιου είδους κρούσματα υπήρξαν αρκετά, σχεδόν σε καθημερινή βάση, με την Αστυνομία να λαμβάνει δραστικά μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό .

 Ένα φαινόμενο που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, με εξαπατημένους πολίτες να πέφτουν θύματα των επίδοξων απατεώνων .

“Το καλοστημένο” κόλπο των δραστών αφορά ένα τηλεφώνημα για υποτιθέμενο ατύχημα που εμπλέκεται συγγενικό πρόσωπο του θύματος, όπου οι δράστες προσποιούνται συνήθως τον γιατρό και ζητούν χρήματα από το υποψήφιο θύμα προκειμένου να προβούν σε μια ανύπαρκτη επέμβαση .

 Πολύς κόσμος, επάνω στην ταραχή του, πέφτει θύμα της απάτης αυτής και με αυτό τον τρόπο αποσπούν χρηματικά ποσά , που πολλές φορές είναι υπέρογκα .

Από τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας προκύπτει ότι, οι κλοπές αλλά και οι διαρρήξεις σε μεγάλο ποσοστό έχουν μειωθεί και οι πρωταγωνιστές πλέον είναι οι τηλεφωνικές και οι διαδικτυακές απάτες .

 Για τους δράστες, είναι ένας  εύκολος και γρήγορος τρόπος να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες .

 Κατά το παρελθόν, έχουν σημειωθεί κρούσματα που αφήνουν άφωνο τον καθένα με την ευρηματικότητα των απατεώνων. Αναφορικά, έχουν καταγραφεί περιστατικά, όπου οι απατεώνες έχουν προσποιηθεί ακόμα και τους λογιστές με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα, ενώ αντίστοιχα περιστατικά με ευφάνταστα σενάρια απάτης έχουν καταγραφεί στην Αστυνομία .

 Η Αστυνομία από πλευράς της προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες, έχει διοργανώσει δράσεις ενημέρωσης αλλά και διαφημιστικές καμπάνιες για το ζήτημα αυτό .

 Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αν δεχτούν τέτοιου είδους τηλεφώνημα ή σε οποιαδήποτε συναλλαγή τους, θα πρέπει να διασφαλίσουν τη συναλλαγή και τον τελικό αποδέκτη.

Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα την Αστυνομία .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button