Διεθνής επικαιρότητα

Κινηματογραφικό στούντιο πολλαπλών χρήσεων εγκαινιάστηκε στη Νότια Κορέα

Ένα νέο κινηματογραφικό στούντιο σχεδιασμένο για γυρίσματα σκηνών στο νερό εγκαινιάστηκε την περασμένη εβδομάδα σε πόλη της κεντρικής Κορέας.

Το Studio M βρίσκεται εντός του Studio Cube, του μεγαλύτερου στούντιο κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων της χώρας στη Ντετζεόν, περίπου 140 χιλιόμετρα νότια της Σεούλ, στο οποίο γυρίστηκε η παγκόσμια επιτυχία, η σειρά «Squid Game» του 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού της Νότιας Κορέας και η Κρατική Υπηρεσία Δημιουργικού Περιεχομένου (KOCCA) ανακοίνωσαν ότι οι νέες εγκαταστάσεις εγκαινιάστηκαν μετά από σχεδόν δύο χρόνια κατασκευής.

Το νέο στούντιο περιέχει μια δεξαμενή διαστάσεων 30,4 X 20,9 μέτρων με βάθος 1,2 μ. η οποία θα επιτρέψει τη μαγνητοσκόπηση σε εσωτερικούς χώρους σκηνών με βάση το νερό, όπως μεγάλης κλίμακας ναυμαχίες και θαλάσσιες καταστροφές.΄Στο στούντιο μπορούν επίσης να κινηματογραφηθούν άλλες σκηνές όταν δεν χρησιμοποιείται νερό.

Εκτός από το στούντιο για ταινίες με θέμα το νερό, οι αρχές της Νότιας Κορέας σχεδιάζουν να κατασκευάσουν ένα «εικονικό στούντιο» εξοπλισμένο με LED wall και in camera VFX στο Studio Cube έως το 2025 για χρήση από μικρότερες εταιρείες παραγωγής θεάματος και ταινιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις ολοκληρωθεί το «εικονικό στούντιο», το Studio Cube θα γίνει το μοναδικό στούντιο κινηματογράφησης πολλαπλών χρήσεων της χώρας.

Αξιωματούχοι του υπουργείου αναμένουν ότι οι εγκαταστάσεις υψηλής τεχνολογίας θα βοηθήσουν τις τοπικές εταιρείες παραγωγής να εξοικονομήσουν σημαντικά χρόνο και κόστος που συνήθως δαπανάται για την επίβλεψη των γυρισμάτων και των εργασιών μετά την παραγωγή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button