ΚρήτηΤοπικές Είδησης

ΚΕΘΕΑ Αριάδνη: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Ηράκλειο και Χανιά – «Η απεξάρτηση χρειάζεται ενίσχυση και όχι διάλυση»

Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, οι ωφελούμενοι και οι οικογένειές τους, «με αυτό το σχέδιο νόμου, πλήττεται ολόκληρο το πεδίο της απεξάρτησης στη χώρα μας

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα σε Χανιά και Ηράκλειο, τα μέλη της «Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη», αντιδρώντας στο νέο, υπό διαβούλευση, σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση και ιδιαίτερα στην ίδρυση του Ε.Ο.Π.Α.Ε. (Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων) στον οποίο θα εντάσσονται όλοι οι, μέχρι σήμερα, εγκεκριμένοι οργανισμοί και φορείς αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.

Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, οι ωφελούμενοι και οι οικογένειές τους, «με αυτό το σχέδιο νόμου, πλήττεται ολόκληρο το πεδίο της απεξάρτησης στη χώρα μας. Η διοικητική και λογιστική συνένωση όλων των εγκεκριμένων οργανισμών και δημόσιων προγραμμάτων σε έναν οργανισμό, μόνο δυσλειτουργίες και χρόνια προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Όλοι οι οργανισμοί και όλα τα δημόσια προγράμματα που ασχολούνται με την απεξάρτηση, κινδυνεύουν μετά από δεκαετίες κοινωνικής προσφοράς, με αφανισμό της ταυτότητας, της ιστορίας τους και των θεραπευτικών μεθόδων τους».

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ και το Παράρτημα Χανίων του Σύλλογου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, διοργανώνουν πορεία διαμαρτυρίας σήμερα Τετάρτη 22 Νοεμβρίου  στις 18.00 το απόγευμα στην Δημοτική Αγορά, ενώ οι εργαζόμενοι στη δομή πραγματοποιούν στάση εργασίας 11 π.μ. – 3 μ.μ.

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι, αλλά και οι ωφελούμενοι του ΚΕΘΕΑ και στο Ηράκλειο, οι οποίοι αντιδρούν στην κατάργηση – όπως αναφέρουν – του κέντρου. Συγκεκριμένα, όπως αποφάσισαν ο Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, και το Παράρτημα Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ Αριάδνη στις 6.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ίδης. Νωρίτερα, στις 11:30 το πρωί το Παράρτημα του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, θα προχωρήσει σε στάση εργασίας και κινητοποίηση στην 7η ΥΠΕ.

Παράλληλα, το Συμβούλιο Υπευθύνων Προγραμμάτων & Τομέων ΚΕΘΕΑ, με υπόμνημα που απέστειλε στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο σχέδιο νόμου, επισημαίνοντας ότι «ο σχεδιασμός του Υπουργείου δεν συνοδεύεται από κλινικά, οικονομικά και διοικητικά στοιχεία και γίνεται ερήμην των εμπλεκόμενων φορέων…Το Υπουργείο προωθεί τη δημιουργία ενός συγκεντρωτικού, γραφειοκρατικού και αθηνοκεντρικού οργανισμού, αποκομμένου από τις τοπικές κοινωνίες. Το σημερινό συνεχές της φροντίδας θα δώσει τη θέση του σε άκαμπτα νοσοκομειακού τύπου πρωτόκολλα, και οι πολίτες θα στερηθούν την ελεύθερη επιλογή θεραπευτικής προσέγγισης…»

Η απεξάρτηση στη χώρα μας χρειάζεται ενίσχυση και όχι διάλυση, τόνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ, Τάσος Βιδαλάκης.

«Με αυτό το σχέδιο νόμου, πλήττεται ολόκληρο το πεδίο της απεξάρτησης στη χώρα μας. Η διοικητική και λογιστική συνένωση όλων των εγκεκριμένων οργανισμών και δημόσιων προγραμμάτων σε έναν οργανισμό, μόνο δυσλειτουργίες και χρόνια προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Αριάδνη και του τοπικού Παραρτήματος Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ Αριάδνη. Όπως ισχυρίζονται: «όλοι οι οργανισμοί και όλα τα δημόσια προγράμματα που ασχολούνται με την απεξάρτηση, κινδυνεύουν μετά από δεκαετίες κοινωνικής προσφοράς, με αφανισμό της ταυτότητας, της ιστορίας τους και των θεραπευτικών μεθόδων τους! Την ίδια ώρα που τα ναρκωτικά και οι εξαρτήσεις γενικότερα διεισδύουν όλο και περισσότερο στην κοινωνία, σε ολοένα και μικρότερες ηλικίες, μέσα στα σχολεία!».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button