ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Καταφύγιο σε σχολεία του Βόλου βρήκαν πλημμυροπαθείς μαθητές – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Καταφύγιο σε σχολεία του Βόλου έχουν βρει μαθητές πλημμυροπαθών οικογενειών που είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται από τις διπλές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου. Στα ορμητικά νερά των χειμάρρων χάθηκαν τα υπάρχοντά τους και οι οικογένειές τους αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και τον εφιάλτη που έζησαν και να επιχειρήσουν μία νέα αρχή.

Τουλάχιστον έξι οικογένειες από την περιοχή του Πηλίου ακόμη και από το Αρμένιο μετακόμισαν στον Βόλο μετά τις πλημμύρες και έκαναν μετεγγραφή των παιδιών τους σε σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Οι μαθητές αντιμετωπίζουν διπλή πρόκληση. Από τη μία να προσαρμόσουν τη ζωή τους στους ρυθμούς της πόλης και από την άλλη να εγκλιματιστούν σε ένα εντελώς νέο σχολικό περιβάλλον μακριά από τους συμμαθητές τους και τους φίλους τους.

Οι μετεγγραφές εξυπηρετήθηκαν κατά προτεραιότητα από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και τα σχολεία άνοιξαν την αγκαλιά τους για την υποδοχή των νέων μαθητών τους που έζησαν την απόλυτη καταστροφή στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Φυσικά δεν είναι οι μόνοι. Στα γυμνάσια και λύκεια της περιοχής φοιτούν περί τους 20 μαθητές που επίσης είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται από τις πλημμύρες και για τους οποίους με την έναρξη των μαθημάτων υπήρξε μέριμνα για την ψυχολογική υποστήριξή τους από ψυχολόγους.

Παράλληλα συνεχής είναι η ροή βοήθειας από κάθε γωνιά της Ελλάδας για τη στήριξη των μαθητών. Εκτός από τα 101 τέμπλετς που διατέθηκαν με την έναρξη των μαθημάτων, σε μαθητές έχει διανεμηθεί γραφική ύλη ακόμη και σχολικές τσάντες, ενώ κατά διαστήματα τα σχολεία παραλαμβάνουν και διαθέτουν στους μαθητές τους είδη που αποστέλλονται όπως αντισηπτικά.

Σε επιφυλακή είναι και οι σύμβουλοι εκπαίδευσης για τον εντοπισμό μαθητών πλημμυροπαθών οικογενειών που ενδεχομένως χρειάζονται ψυχολογική ή υλική στήριξη και στη συνέχεια.

Πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button