Δυτική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Κατασκευή ρομπότ, δεντροφύτευση και παρουσίαση ψηφιακών εφαρμογών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στο Δήμο Εορδαίας

 

Και αύριο Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου συνεχίζεται η κατασκευή αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων (ρομπότ) από μαθητές στην Πτολεμαΐδα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2023 Δήμου Εορδαίας, με θέμα η «Εξοικονόμηση ενέργειας».

Οι δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος Εορδαίας από 16 έως και 22 Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, στοχεύουν στην προώθηση έξυπνων λύσεων μεταφοράς και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στον αστικό ιστό.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης περιλαμβάνει επίσης δεντροφύτευση, έκθεση ποδηλάτων, παρουσίαση μέτρων «Πρώτων Βοηθειών» από το ΕΚΑΒ, παρουσίαση δράσεων εκπαιδευτικής καινοτομίας, καθώς και παρουσίαση εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Τετάρτης:

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου

  • 00-12.00 “Μαθητές/τριες των Γυμνασίων του Δήμου Εορδαίας κατασκευάζουν και προγραμματίζουν αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα (ρομπότ) για τις έξυπνες και βιώσιμες μεταφορές του μέλλοντος με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας” στις εγκαταστάσεις του Πόλου Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τ.Π.Ε. Πτολεμαΐδας Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας.
  • 00 Δενδροφύτευση σε έκταση του Δήμου Εορδαίας από το ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ σε συνεργασία με σχολεία της πόλης.
  • 11.00 «Παρουσίαση μέτρων Πρώτων Βοηθειών» από το ΕΚΑΒ, στα μέλη του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) του Δήμου Εορδαίας.

 

Κεντρική Πλατεία

  • 18.00-21.00 Έκθεση ποδηλάτων από επιχειρηματίες της πόλης.
  • 18.00-21.00 Παρουσίαση δράσεων εκπαιδευτικής καινοτομίας από τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τ.Π.Ε. Πτολεμαΐδας Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας
  • 18:00-21:00 «Θησαυροί στα ορεινά» Παρουσίαση εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας από το Εργαστήριο Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Θα διατίθενται αφεψήματα από την εταιρεία Dioscurides.

 

Η ενημέρωσή σας μπορεί να γίνεται καθημερινά
• από τη σελίδα του Δήμου Εορδαίας (eordaia.gov.gr), στην ενότητα «Εκδηλώσεις»
• από το Facebook στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.facebook.com/profile.php?id=61550837046775&notif_id=1693928951847925&notif_t=follower_invite_accept&ref=notif
• ή το Instagram στη διεύθυνση https://instagram.com/mobilityweek_ptolemaida2023?utm_source=qr&igshid=MzNlNGNkZWQ4Mg==


Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button