Διεθνής επικαιρότητα

Γαλλία: Κινητοποιήσεις υπέρ της Γάζας στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης

Διαδηλωτές, οργισμένοι με τον πόλεμο στη Γάζα, συγκεντρώθηκαν στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι σήμερα Δευτέρα (29/4), φωνάζοντας το σύνθημα «Ελευθερία στην Παλαιστίνη» μπροστά από τις πύλες του ιδρύματος, την ώρα που ορισμένοι σπουδαστές εγκατέστησαν σκηνές στον προαύλιο χώρο.

Καθώς παρόμοιες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν πριν από ημέρες στο ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού (Sciences Po) η συγκέντρωση στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης αποτελεί την τελευταία ένδειξη ότι οι διαδηλώσεις στα αμερικανικά πανεπιστήμια εξαπλώνονται στην Ευρώπη, την ώρα που ο καταστροφικός πόλεμος διανύει τον έβδομο μήνα του.

Οι διαμαρτυρίες, που οδήγησαν τη διοίκηση του πανεπιστημίου να κλείσει το κτίριο για το υπόλοιπο της ημέρας, ήταν ειρηνικές, με τους φοιτητές να ζητούν από το ίδρυμα, ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, να καταδικάσει τις ενέργειες του Ισραήλ.

EPA/MOHAMMED BADRA / ΑΠΕ ΜΠΕ

Αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στον δρόμο μπροστά από την κύρια είσοδο του πανεπιστημίου και βρέθηκαν αντιμέτωπες με μια ομάδα περίπου 50 φοιτητών, όπως μεταδίδει ένας δημοσιογράφος του Reuters.

epaselect FRANCE PROTEST ISRAEL GAZA CONFLICT

EPA/MOHAMMED BADRA / ΑΠΕ ΜΠΕ

Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, το Ισραήλ έχει σκοτώσει τουλάχιστον 34.488 Παλαιστινίους στις επιχειρήσεις που διεξάγει στη Γάζα, ως αντίποινα για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 1.200 άνθρωποι και να κρατηθούν όμηροι περισσότεροι από 200, σύμφωνα με στοιχεία των ισραηλινών αρχών.

Γάλλοι πολιτικοί, όπως η Ματίλντ Πανό, που ηγείται της ακροαριστερής κοινοβουλευτικής ομάδας LFI στη γαλλική Εθνοσυνέλευση κάλεσε τους ψηφοφόρους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button