ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Εντάξει, καταλάβαμε τι θα γίνει στην Άγκυρα

Όπως τότε που η Τουρκία έστηνε “γκρίζες ζώνες” μετά τα Ίμια και εμείς θέταμε με πολλή ευγένεια κιόλας θέμα Θεολογικής Σχολής της Χάλκης…

Αν δεν το έχετε καταλάβει ακόμη, ιδίως οι λεγόμενοι “μπατριώτες”, να σας το κάνουμε λιανά…

Όταν η χοντροκομμένη βαρβαρότητα της τουρκικής ελίτ βοηθάει τελικά τον κατευνασμό της ελληνικής ελίτ, να μην πάθει συνολική ήττα στο αφήγημά της στην ελληνική κοινωνία. Θέμα Μονής της Χώρας, που από μουσείο απαράμιλλης βυζαντινής τέχνης, λίκνο παγκόσμιας κληρονομιάς της Χριστιανοσύνης, στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε ότι θα θέσει ο πρωθυπουργός μας την ερχόμενη Δευτέρα στην Άγκυρα, κατά τη συνάντηση με τον Ερντογάν.

Γι’ αυτό θα θέσει θέμα, όχι για το casus belli, όχι για τη “Γαλάζια Πατρίδα”, ούτε για την «καταπίεση της τουρκικής μειονότητας στη Θράκη», που λέει ο ανεκδιήγητος Τούρκος ΥΠ.ΕΞ. Φιντάν, ούτε για τα νησιά που είτε αμφισβητούν την κυριαρχία τους, είτε θέλουν τον αφοπλισμό τους, ούτε για την ΑΟΖ μας, τίποτα απ’ όλα αυτά. 

Είναι copy paste, όπως όταν η Τουρκία έστηνε “γκρίζες ζώνες” μετά τα Ίμια και εμείς θέταμε με πολλή ευγένεια κιόλας θέμα Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Δηλαδή, αν λέμε, υποθετικά, πάρει πίσω (που δύσκολα κι αυτό θα το κάνει) το τζαμί από τη Μονή της Χώρας, τότε νικάμε κι είμαστε εντάξει με χωρικά ύδατα 6 ναυτικά μίλια και αποδοχή όλων των άλλων παράλογων απαιτήσεών τους σε ζωτικά μας θέματα κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων, όπως και στην εισβολή και κατοχή τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας 50 χρόνια τώρα; 
 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button