Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Λέσβος: 24ωρη απεργία υγειονομικών- κινητοποίηση στο νοσοκομείο Μυτιλήνης

Στην 24ωρη απεργία της ΠΟΕΔΗΝ συμμετείχε ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, σήμερα Τετάρτη 12 Ιουλίου με κινητοποίηση και συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου, που διοργάνωσε στις 10 το πρωί, με την συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Λέσβου.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης αναφέρει:  “Με το καλημέρα σας η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διέλυσε της αυταπάτες και του πιο καλοπροαίρετου υγειονομικού . Ήδη από τις προγραμματικές της δηλώσεις  φάνηκαν οι προθέσεις της και στο κομμάτι της υγείας. Τα σχέδια για συμπλήρωση του ΕΚΑΒ με  μεταφορά οχημάτων  και προσωπικού  από την πυροσβεστική , το στρατό  και τους ΟΤΑ είναι επικίνδυνα και πρέπει να τα αποσύρουν αμέσως καθώς θα στοιχίσουν ζωές σε πολλούς συμπολίτες μας.

Τα αιτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης είναι: «Προσλήψεις με ταχείες διαδικασίες ώστε να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις με μόνιμο προσωπικό. Moνιμοποίηση όλων των συμβασιούχων  εργαζομένων . Ένταξη στα ΒΑΕ – Αυξήσεις μισθών – Επαναφορά 13ου  και 14ου μισθού! Ανάκληση της επικίνδυνης ΠΝΠ που προβλέπει τη στελέχωση των ασθενοφόρων με οδηγούς του Πυροσβεστικού σώματος, των ενόπλων δυνάμεων και των Δήμων καθώς και τη διακομιδή των ασθενών με τη συνοδεία υγειονομικού προσωπικού πάσης φύσεως. Δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας με σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας για όλους.»

Την υποστήριξή του στην απεργία εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου τονίζοντας ότι υποστηρίζει με σθένος κάθε δημόσια δομή υγείας τόσο στη Λέσβο όσο και πανελλαδικά. Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Λέσβου συμπαραστέκεται στην απεργιακή συγκέντρωση, καθώς και η Επιτροπή Αγώνα Στήριξης Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button