ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Κακοκαιρία «Daniel» στη Λιβύη: Πτώματα και σπασμένοι δρόμοι στην Ντέρνα – Βίντεο με σκληρές εικόνες

Οι δρόμοι είναι σπαρμένοι με πτώματα λένε κάτοικοι της πόλης που γλίτωσαν από τη θεομηνία – Γαλλία και ΗΠΑ στέλνουν βοήθεια στους πλημμυροπαθείς

Τουλάχιστον 2.200 είναι οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν στις καταστροφικές πλημμύρες στην πόλη Ντέρνα της Ανατολίκης Λιβύης σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία και αρμόδιοι αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με τον Μοχάμαντ αλ Καμπίσι, τον διευθυντή του Νοσοκομείου Ουάχντα, 1.700 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη μία από τις συνοικίες της πόλης και 500 στην άλλη. Ο Ερυθρός Σταυρός εκφράζει φόβους ότι ο τελικός απολογισμός από την κακοκαιρία daniel θα είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς 7.000 κάτοικοι τραυματίστηκαν ενώ περισσότεροι από 10.000 αγνοούνται.

Οι εικόνες που μεταδίδονται από βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι δραματικές καθώς στους δρόμους της πόλης η οποία ισοπεδώθηκε από την κατάρρευση δύο φραγμάτων – είναι διάσπαρτα δεκάδες πτώματα. «Οι δρόμοι είναι σπαρμένοι με νεκρούς» λένε κάτοικοι της πόλης που επέζησαν από την θεομηνία.

Φωτ. ΑΡ

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί από την περιοχή που βρίσκεται το νοσοκομείο της πόλης – Προσοχή σκληρές εικόνες!

Libya - Livyi - Λιβύη - Καταστροφές Daniel
Φωτ. ΑΡ

Δείτε βίντεο από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Ντέρνα

Βοήθεια από Γαλλία και ΗΠΑ

Η Γαλλία θα στείλει στη Λιβύη ένα νοσοκομείο εκστρατείας, προκειμένου να βοηθήσει τους πλημμυροπαθείς, μετά το πέρασμα της καταιγίδας Ντάνιελ από τη χώρα αυτή, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν.

«Μετά τις δραματικές πλημμύρες στη Λιβύη στέλνουμε, κατόπιν αιτήματος του προέδρου της Δημοκρατίας, το νοσοκομείο εκστρατείας της Πολιτικής Προστασίας» ανέφερε ο Νταρμανέν σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ. Το προσωπικό θα αρχίσει να αναχωρεί από απόψε, ούτως ώστε το νοσοκομείο να τεθεί σε λειτουργία μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αν-Κλερ Λεζάντρ διαβεβαίωσε ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να στείλει βοήθεια και «να ανταποκριθεί στα αιτήματα» των λιβυκών αρχών, σε συντονισμό με τα Ηνωμένα Έθνη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν επίσης πόρους σε οργανώσεις αρωγής και θα συντονίσουν τις ενέργειές τους με τις λιβυκές αρχές και τον ΟΗΕ ώστε να παρασχεθεί βοήθεια στους πληγέντες, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button