Διεθνής επικαιρότητα

Κακοκαιρία Daniel: Πλημμυρισμένα χωριά στα όρια της Φθιώτιδας με την Καρδίτσα

Με τις ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή της Θεσσαλίας και του Δομοκού, οι περιοχές και τα χωριά στα όρια της Φθιώτιδας με την Καρδίτσα έχουν πλημμυρήσει.

Τεράστιος όγκος νερού έχουν μεταφερθεί προς την πλευρά της Φθιώτιδας στα χωριά Σοφιάδα και Ν. Μοναστήρι της Φθιώτιδας. Πριν από λίγο ολοκληρωθήκαν οι πρώτες προσπάθειες απεγκλωβισμού κατοίκων. Οι περισσότεροι έχουν μεταφερθεί σε ψηλότερο σημείο γιατί τα νερά έχουν ξεπεράσει και τα 60 εκατοστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «ο κάμπος έχει γίνει λίμνη, η κατάσταση είναι κρίσιμη».

Όπως ο ίδιος δηλώνει «κάναμε αρκετούς απεγκλωβισμούς κατοίκων τις τελευταίες ώρες από το πρωί στη Σοφιάδα και τα Πετρίλια και έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια. Αναμένουμε ενισχύσεις ομάδας με βάρκες για να πλησιάσουμε σε άλλα σημεία μέσα στα χωριά όπου είναι ηλικιωμένοι και να τους μετακινήσουμε. Ο όγκος του νερού είναι εφιαλτικός και η βροχόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες 5 ώρες».

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις τη πυροσβεστικής και τη αστυνομίας. Ειδικά για τα Πετρίλια έχει διαταχθεί η εκκένωση του οικισμού, ενώ υπάρχουν και χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας και πολλά βαριά αγροτικά μηχανήματα των κατοίκων της περιοχής που όμως δεν μπορούν να παρέμβουν σε πολλά σημεία λόγω του ύψους του νερού που συνεχώς αυξάνεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button