ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Κακοκαιρία Daniel: Νεκρή ηλικιωμένη και δυο αγνοούμενοι στο Πήλιο – Πλημμύρες και απαγόρευση κυκλοφορίας σε Καρδίτσα και Φάρσαλα

Το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel συνεχίζεται με καταιγίδες, κεραυνούς, θυελλώδεις ανέμους και «πλημμύρα» προβλημάτων

Σορός ηλικιωμένης ανασύρθηκε στην περιοχή Παλτσή Μαγνησίας. Την γυναίκα ηλικίας περίπου 85 ετών αναζητούσαν τις τελευταίες ώρες η αστυνομία και η πυροσβεστική μετά την θεομηνία που έπληξε την περιοχή. Στην ίδια περιοχή όπως έγινε γνωστό αγνοούνται δυο άνδρες ηλικίας 85 και 87 ετών. Χθες Τρίτη νεκρός βρέθηκε ηλικιωμένος κτηνοτρόφος ο οποίος καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού, στην ευρύτερη περιοχή του Άνω Βόλου. ενώ την ίδια μέρα ανακοινώθηκε ότι ένας ακόμα αγνοείται.

Το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel συνεχίζεται με καταιγίδες, κεραυνούς, θυελλώδεις ανέμους και «πλημμύρα» προβλημάτων. Οι καταστροφές σε Βόλο, Λάρισα και Σκιάθο είναι τεράστιες. Πτέρυγα του Γηροκομείου Βόλου κατέρρευσε από τα ορμητικά νερά του ποταμού, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί προληπτικά το συγκεκριμένο σημείο του ιδρύματος, ενώ εκκενώθηκε το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος και νερού σε όλο το εύρος της Μαγνησίας, με προβλήματα να εντοπίζονται και στις επικοινωνίες. Οι εικόνες από τον Βόλο και το Πήλιο συγκλονίζουν καθώς τα πάντα είναι πνιγμένα στα νερά, σπίτια, περιουσίες, δρόμοι ενώ ακόμη δεν είναι εμφανές το μέγεθος της καταστροφής από την σφοδρότητα της κακοκαιρίας.

Τεράστιος όγκος νερού έχει καλύψει τα πάντα στο λιμάνι του Βόλου ενώ πνέουν δυνατοί άνεμοι. Η θάλασσα δεν είναι μπλε αλλά καφέ από τα φερτά υλικά και τις λάσπες. Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Έλενα Αποστολίδου, η μέρα που ξημέρωσε στον Βόλο είναι πολύ δύσκολη. Κανείς δεν πήγε στην εργασία του, αλλά βγήκαν μόνο για να οχυρώσουν τα καταστήματά τους με σακούλες και κουτιά για να αποτρέψουν την είσοδο του νερού.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Λία Χριστάρα, που βρίσκεται στον Βόλο είπε ότι ξανάρχισε να βρέχει δυνατά και μίλησε για ένα φαινόμενο το οποίο δεν ξέρουμε τι μπορεί να προκαλέσει από δεκάλεπτο σε δεκάλεπτο. Κάτοικος της περιοχής που μίλησε στην κάμερα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης μίλησε για πρωτόγνωρη κατάσταση και απίστευτη καταστροφή.

Αρτοποιός: Προσοχή από κατοίκους και οδηγούς στις περιοχές που «χτύπησε» η κακοκαιρία

«Επισήμως υπάρχει ένας αγνοούμενος, ο κτηνοτρόφος που παρασύρθηκε από τα νερά. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε όλη την περιοχή και επιχειρούν όπου υπάρχει ανάγκη. Οι αναφορές που υπάρχουν είναι πως το φαινόμενο είναι σε ύφεση, αντιθέτως σε περιοχές που έχει μεταφερθεί το κύμα της κακοκαιρίας, όπως είχαν προδιαγράψει οι ειδικοί, όπως στην Πελοπόννησο αυτή τη στιγμή στην Αργολίδα έχουμε έντονα φαινόμενα, το ίδιο και στα Φάρσαλα, στη Λάρισα» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Την προσοχή ζήτησε και την προσοχή των οδηγών, ζήτησε ο οποίος όπως χαρακτηριστικά είπε γίνεται υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων ενός 4*4 αυτοκινήτου έναντι των συμβατικών. Ωστόσο, όπως σημειώνει ο κ. Αρτοποιός πολλά αμάξια τέτοιου τύπου έμειναν χθες αφού μπήκε νερό στον κινητήρα και εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους, ενώ συμπλήρωσε πως το πιο επικίνδυνο είναι το οδόστρωμα το οποίο ίσως να έχει υποστεί καθίζηση, γεγονός που δεν θα είναι ευδιάκριτο.

Ζήτησε την προσοχή και όλων των κατοίκων της περιοχής προκειμένου να τηρούν την απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ σημείωσε πως το βράδυ της Τρίτης εστάλη και μήνυμα από το 112 για υπενθύμιση της απαγόρευσης.

Ο κ. Αρτοποιός υπογράμμισε πως η Ζαγορά Πηλίου έχει δεχθεί τα μεγαλύτερη ποσότητα νερού, πάνω από 700-800 χιλιοστά νερού και όλο αυτό το νερό όλα τα φερτά υλικά θα κατέβουν προς τα παράλια του ανατολικού Πηλίου όπως είναι ο Αη Γιάννης, τα Ποτιστικά κλπ.

Τέλος για τις διακοπές ρεύματος σημείωσε πως υπήρχαν συχνές διακοπές που γινόταν άμεση αποκατάσταση, στύλοι της ΔΕΔΔΗΕ έχουν υποστεί βλάβες ενώ γίνεται μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να γίνει αποκατάσταση των ζημιών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις χαρακτήρισε τιτάνια προσπάθεια των ανθρώπων που επιχειρούν ακόμη και το να προσεγγίσουν κάποια σημεία.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Καρδίτσα και Φάρσαλα – Μηνύματα του 112 στους κατοίκους

Μηνύματα του 112 εστάλησαν στους κατοίκους της Καρδίτσας και των Φαρσάλων ειδοποιώντας τους ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία στις περιοχές τους λόγω της εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα τα μηνύματα αναφέρουν: «Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στο νομό Καρδίτσας και στην ευρύτερη περιοχή Φαρσάλων λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Διακοπή κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ και σε άλλους δρόμους

Στο Αρμένιο Λάρισας ( Δ. Κιλελέρ) η πυροσβεστική υπηρεσία επενέβη, στη διάρκεια της νύχτας, για παροχή βοήθειας σε κατοίκους που πλημμύρισαν τα σπίτια τους, καθώς χείμαρρος της ευρύτερης περιοχής λόγω της ορμητικότητάς του υπερχείλισε.

Πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφονται, επίσης, στην περιοχή της Χάλκης Λάρισας ( Δ. Κιλέλερ). Η Π.Υ μάλιστα απεγκλώβισε οδηγό που κινούνταν στον επαρχιακό δρόμο Χάλκη – Νίκαιας , ενώ νερό έχει φτάσει και στα πρώτα σπίτια της Νίκαιας ( έδρα του Δ. Κιλελέρ).

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ισχύουν οι κάτωθι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από τον Α/Κ Νίκαιας (χ.θ. 348+106) έως τη χ.θ. 323+439, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινόμενων.

– Τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα θα εκτρέπονται στον Α/Κ Νίκαιας και μέσω της περιφερειακής οδού Τρικάλων θα εισέρχονται στην Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων και ακολούθως  στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65.

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό Λάρισας – Φαρσάλων και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας από τα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας (χ.θ.8+000) έως τα Φάρσαλα, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινόμενων.

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό  Αχιλλείου – Καλαμακίου από τα όρια της Τοπικής Κοινότητας Αχιλλείου έως τα όρια της Τοπικής Κοινότητας Καλαμακίου, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινόμενων.

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Φαρσάλων, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινόμενων.

·  Εξαιρούνται:

 (α) Τα οχήματα οδικής βοήθειας

(β) Τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button