ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Καιρός: Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία – Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο (vid)

Στο Ηράκλειο, στο Ρέθυμνο και στα Χανιά θα βρέξει λίγο

Με την κακοκαιρία, που απασχολεί τη χώρα μας τις τελευταίες ώρες σιγά σιγά να αποχωρεί, αναμένεται να κυλήσει η σημερινή ημέρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Το Σάββατο ξεκινά με βροχές στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα και με τοπικές καταιγίδες στο Αιγαίο. Οι βροχές στη συνέχεια της ημέρας θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και τα βορειοανατολικά τμήματα.

Οι άνεμοι θα είναι με τοπικές εντάσεις και προς το απόγευμα θα υποχωρήσουν και θα στραφούν προς νότιοι. Η θερμοκρασία θα φτάσει από το μεσημέρι και μετά τους 20 με 24 βαθμούς. 

Πιο αναλυτικά για σήμερα Σάββατο στη βόρεια Ελλάδα αναμένονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 βαθμούς και σημειωθούν θυελλώδεις άνεμοι.

Ισχυρές καταιγίδες περιμένουμε στην ανατολική Στερεά και το ανατολικό Αιγαίο και λίγες βροχές στα δυτικά. Ο υδράργυρος στους 21 βαθμούς και θυελλώδεις άνεμοι.

Ακόμη  βροχές αναμένονται στις Κυκλάδες και καταιγίδες στα Δωδεκάνησα. Οι βοριάδες θα αγγίξουν τα 9 μποφόρ και το θερμόμετρο έως 19  βαθμούς.

Πηγαίνοντας προς την Κρήτη, στο Ηράκλειο, στο Ρέθυμνο και στα Χανιά θα βρέξει λίγο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς. 

Στην Αττική σημειώνονται νωρίς το πρωί βροχοπτώσεις αλλά θα υποχωρήσουν στη συνέχεια και αναμένεται μέσα στην ημέρα ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν 6-7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες κυρίως προς την Χαλκιδική και από το απόγευμα θα υποχωρήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 20 βαθμούς.

Η μέγιστη θερμοκρασία θα αγγίξει τους 22 βαθμούς στη κεντρική Ελλάδα.

Για τις επόμενες ημέρες περιμένουμε λίγες βροχές και τον υδράργυρο μέχρι 26 βαθμούς 

Την Κυριακή 21 Απριλίου οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλύτερες με τον άστατο καιρό να περιορίζεται στα κεντρικά και τα βόρεια.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button