ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Καιρίδης από Ηράκλειο: «Σχέδιο για υποδομή προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών» (vid)

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

Καιρίδης από Ηράκλειο: «Σχέδιο για υποδομή προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών» (vid)

Ότι η Κρήτη αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση επανέλαβε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτηρς Καιρίδης  ο οποίος από το Ηράκλειο, ξεκαθάρισε ότι στη βάση ότι θα υπάρξει μεγέθυνση του ζητήματος με τις μεταναστευτικές ροές, η πρόβλεψη είναι μια υποδομή η οποία δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα, σε επίπεδο Κρήτης

Για μια υποδομή που όμως δεν θα έχει το χαρακτήρα μιας μόνιμης δομής φιλοξενίας, έκανε λόγο από το Ηράκλειο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτητρης Καιρίδης, σχολιάζοντας ότι στη βάση που το πρόβλημα με τις ροές μεταναστών συνεχιστεί… Αλλά διευρυνθούν οι αριθμοί όσων φτάνουν στα νότια του νησιού, μοναδική λύση είναι η προστασία του τόπου από εικόνες που καταγράφηκαν στην Λαμπεντούζα ή την Σικελία.

Μιλώντας ανοιχτά για ένα θέμα που επιδέχεται όπως τόνισε τοξικότητας και μικροπολιτκής, ο κ. Καιρίδης σημείωσε ότι η Κρήτη στόχος της Κυβέρνησης είναι να προστατευθεί και πως μέσα σε αυτό το κλίμα, ο μηχανισμός που έχει αναπτυχθεί στην χώρα είναι αυτός που θα διασφαλίσει την προστασία της εικόνας και της φήμης της πιο δυναμικής όπως ανέφερε περιφέρειας στη χώρα.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες στη σειρά συσκέψεων που πραγματοποίησε ο κ. Καιρίδης στο Ηράκλειο και με αυτοδιοικητικούς, και με παραγωγικούς φορείς αλλά και εκπροσώπους αστυνομίας, λιμενικού και στρατού τέθηκε το ζήτημα δημιουργίας δύο προσωρινών υποδομών στα νότια, μία στη δυτική και μία στην ανατολική Κρήτη στις οποίες θα διαμένουν για κάποια 24ωρα και μόνο οι μετανάστες μέχρι να προωθηθούν στα κέντρα της υπόλοιπης χώρας, ένα ενδεχόμενο στο οποίο κάποιοι από τους τοπικούς φορείς, λένε ότι χρειάζονται διασφαλίσεις για το ότι όντως θα έχει προσωρινό χαρακτήρα.

Σε ότι αφορά πάντως τα κόστη δήμων για φιλοξενία και μετακίνηση μεταναστών ξεκαθαρίστηκε ότι θα καλυφθούν από το υπουργείο, με πρόβλεψη για κονδύλια και για δήμους που δεν έχουν δομές φιλοξενίας.

Δείτε το βίντεο:

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button