Διεθνής επικαιρότητα

Ισραήλ: Σκληρή απάντηση που θα συγκλονίσει την Τεχεράνη ζητά ο υπουργός Οικονομικών

Η απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν θα πρέπει να «ταράξει την Τεχεράνη» για να αποτρέψει το Ιράν από μελλοντικά πλήγματα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ, Μπεζαλέλ Σμότριχ.

Ο Σμότριχ είπε ότι η απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση με πυραύλους και drone του Ιράν θα πρέπει να κάνει την Τεχεράνη «να μετανιώσει τη στιγμή που σκέφτηκε να επιτεθεί», να είναι «σκληρή» και να προκαλέσει δυσανάλογο «φόρο».

Ο ίδιος μιλώντας στο ισραηλινό ραδιόφωνο στρατού (GLZ) είπε επίσης ότι η φύση της απάντησης του Ισραήλ θα «διαμόρφωσε τη θέση της χώρας του στη Μέση Ανατολή.

Η απάντηση, «πρέπει να συγκλονίσει την Τεχεράνη, ώστε όλοι εκεί να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να τα βάζουν μαζί μας», είπε σύμφωνα με το CNNi, προσθέτοντας ότι «αυτή είναι η γλώσσα που ομιλείται στη Μέση Ανατολή».

Ο υπουργός, ο οποίος είναι επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Θρησκευτικός Σιωνισμός, είπε επίσης ότι το Ισραήλ θα πρέπει να διατηρήσει τους στρατηγικούς δεσμούς του με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους εταίρους, αλλά πρέπει να αποτρέψει τον εγκλωβισμό της χώρας σε δυνάμεις που θα την περιορίσουν και θα την καταστήσουν ανίκανη να παίρνει αποφάσεις.

Να σημειωθεί ότι ο Σμότριχ δεν είναι μέλος του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ, το οποίο θα αποφασίσει για την απάντηση στην ιρανική επίθεση.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button