ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Ισοπαλία με τον Ολυμπιακό – Έληξε στο 2-2 μετά από διακοπή του αγώνα στο Πανθεσσαλικό – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Μετά από το διασυρμό στο Φράιμπουργκ, ο Ολυμπιακός άφησε δυο πολύτιμους βαθμούς στο Βόλο με ισοπαλία (2-2) η οποία συνοδεύτηκε από προσωρινή διακοπή του αγώνα στο 90′ + 5′ (για 54 λεπτά) λόγω επεισοδίων οπαδών των Ερυθρόλευκων με τις αστυνομικές δυνάμεις και… παρωδία στην επανεκκίνηση του αγώνα για ένα λεπτό, στο οποίο οι παίκτες έκαναν… πασούλες!

Ο Ολυμπιακός συνέχισε τις χαμηλές πτήσεις σε αγωνιστικό επίπεδο με το 2-2 εκτός έδρας με τον Βόλο. Ματς με πέναλτι, αποβολές, ένταση και επεισόδια που εν τέλει συνεχίστηκε μετά τη διακοπή και παίχθηκε 1,5 λεπτό.
Βόλος – Ολυμπιακός: Πώς ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Ο γηπεδούχος Βόλος ξεκίνησε με τον Κόστιτς στην εστία και τους Μύγα, Καλογερόπουλο, Σιέλη και Λούνα στην τετράδα της άμυνας. Ο Γκλάβτσιτς με τον Τρουιγιέ ήταν στη μεσαία γραμμή με τους Άλχο και Κόμπα ως εξτρέμ. Ο Μωραϊτης με τον Γκαρσία ήταν στην επίθεση.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Ορτέγα, Μπιανκόν, Ρέτσο και Ροντινέι στην τετράδα της άμυνας ενώ ο Μαντί Καμαρά με τον Ιμπόρα ήταν στον άξονα. Πίσω από τον Ελ Καμπί ως τριάδα ήταν οι Φορτούνης, Μπιελ και Μασούρας.
Πέναλτι και αποβολή του Ρέτσου και 1-0 ο Βόλος, το 1-1 από τα έντεκα βήματα ο Ελ Καμπί

Το α’ μέρος ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό από τη μέση και μπροστά να μην βγάζει τόσο καλή εικόνα και να μην έχει μεγάλες φάσεις. Στο 15′ ο Φορτούνης έκανε κίνηση και ένα σουτ που πέρασε έξω, όμως πολύ λίγο μετά έγινε το… κακό για τον Ολυμπιακό. Ο Γκαρσία πήρε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Ρέτσου με τον Έλληνα στόπερ να αποβάλλεται στο 18′ και τον Μωραϊτη να εκτελεί το πέναλτι στο 20′. Στην αρχή το πέναλτι το έβγαλε ο Πασχαλάκης όμως ο επιθετικός του Βόλου πήρε το… ριμπάουντ και σκόραρε από κοντά για το 1-0. Στη συνέχεια ο Ιμπόρα γύρισε στόπερ ενώ… θυσιάστηκε ο Μπιελ για να μπει ως αλλαγή ο Εσε και να τοποθετηθεί στο κέντρο.

Το ημίχρονο κύλησε μετά χωρίς φοβερές φάσεις. Μέχρι τη στιγμή που στο 42ο λεπτό ο Μπιανκόν πήρε το πέναλτι καθώς ο Κόστιτς βγήκε πάνω του με γροθιές και τον χτύπησε. Στο 43′ ο Ελ Καμπί σκόραρε με πολύ ωραία χτύπημα από τα 11 βήματα. Στο διάστημα των 13 λεπτών των καθυστερήσεων του α’ μέρους ο Βόλος έχασε μεγάλη φάση με τον Κόμπα που από πολύ κοντά είδε τον Πασχαλάκη να του βγάζει την προσπάθεια. Λίγο μετά ο Μαντί Καμαρά είχε ένα σουτ εκτός στόχου και ένα λεπτό πριν τη λήξη του πρώτου 45λεπτου είχαμε και αποβολή του Μύγα μετά από ένα δυνατό μαρκάρισμά του πάνω στον Φορτούνη (με 2η κίτρινη).
Ο Βόλος με ένα δεύτερο πέναλτι υπέρ του το 2-1, αυτογκόλ για το 2-2

Το παιχνίδι έγινε… ροντέο και στο 2ο μέρος! Στο 50ό λεπτό ο Βόλος πήρε πέναλτι για μαρκάρισμα του Ιμπόρα στον Μωραϊτη, το οποίο έκανε γκολ στο 51′ ο Γκαρσία. Στο 54′ ο Ολυμπιακός έκανε το 2-2 μετά από γύρισμα του Ροντινέι στη φάση και τον Καλογερόπουλο ενώ πήγε να διώξει προ του Ελ Καμπί να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Βόλου (αυτογκόλ). Στο 56′ χάθηκε μεγάλη φάση με τον Μασούρα να σουτάρει δίπλα από τα δοκάρια και στο 57′ ο Καλογερόπουλος έκοψε τελευταία στιγμή πριν η μπάλα φτάσει στον Ελ Καμπί και σκοράρει. Στο ίδιο διάστημα ο Ολυμπιακός ζήτησε χέρι – πέναλτι (σε μία φάση που το ριπλέι έδειξε να υπήρχε χέρι).

Στο 60ό λεπτό ο Μασούρας με πολύ ωραίο τελείωμα έκανε το 2-3 και αμέσως μετά πήγε πάνω στον Μαρτίνεθ να πανηγυρίζουν όλοι μαζί ενώ ακολούθησαν και οι άλλοι συμπαίκτες του. Ωστόσο πολύ λίγο μετά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ πάνω στον Ελ Καμπί προκαλώντας την αμφισβήτηση αλλά και τα πολύ σοβαρά παράπονα των Πειραιωτών για τη διαιτησία. Στο 71′ ο Κόμπα θα έβρισκε χώρο για το σουτ που πήγε ψηλά και πάνω από τα δοκάρια.

Στο 76′ από το γύρισμα του Φορτούνη ο γκολκίπερ του Βόλου έβγαλε δύσκολα τη μπάλα. Στο 85′ ο Άλχο από πολύ καλή φάση σούταρε έξω ενώ στο 86′ ο Ελ Καμπί πήρε την κεφαλιά που έφυγε δίπλα από το δοκάρι.
Και 2ο ακυρωθέν γκολ του Ολυμπιακού, επεισόδια και διακοπή περίπου μίας ώρας

Στο 2ο μέρος και οι 2 προπονητές άλλαξαν σχηματισμό. Ο Ολυμπιακός με την είσοδο του Ελ Αραμπί το γύρισε σε 4-4-2 μαζί με τον Ελ Καμπί. Στο 89ο λεπτό ο Ελ Καμπί με κεφαλιά σκόραρε μετά από ασίστ του Ελ Αραμπί με το κεφάλι. Και αυτό το τέρμα δεν μέτρησε μετά από υπόδειξη οφσάιντ πάνω στον Ελ Αραμπί. Στις καθυστερήσεις του ματς υπήρξε διακοπή λόγω επεισοδίων των οπαδών των φιλοξενούμενων με την αστυνομία και ενώ βρέθηκαν και κοντά στον αγωνιστικό χώρο αρκετά σπασμένα καθίσματα.

Το παιχνίδι διεκόπη στις 18.34 και ενώ παιζόταν το 4ο προς 5ο λεπτό του έξτρα χρόνου. Ξανάρχισε στις 19.28 με τους παίκτες του Ολυμπιακού να παίζουν σε πιο χαλαρό τέμπο και με πάσες στο κέντρο του γηπέδου και ενώ υπήρξε ένταση του Φορτούνη με τον Λόπεθ. Στη συνέχεια αφότου παίχθηκε το 1.5 λεπτό τα 3 του έξτρα χρόνου που είχε απομείνει ο Παπαπέτρου σφύριξε τη λήξη. Να σημειωθεί ότι η αστυνομία νωρίτερα είχε κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων δημιουργώντας πολύ μεγάλο πρόβλημα και πολύ πιο μεγάλο θέμα από αυτό που πήγε να λύσει.

MVP: Δεν θα ήταν δίκαιο να βάλουμε κάποιον παίκτη εδώ. Εάν μπορούσε να μπει ένας παίκτης θα έμπαινε ο Μωραϊτης καθώς έχει συμβολή και στα 2 γκολ του Βόλου.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Αρκετά καλό ματς από ορισμένους μεσοεπιθετικούς και επιθετικούς του Βόλου, όπως τον Μωραϊτη που προαναφέραμε. Από τον Ολυμπιακό ο Ελ Καμπί ήταν μέσα και στα 2 τέρματα των Πειραιωτών.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Για τον Ολυμπιακό ο Ρέτσος για τη φάση του πέναλτι και για τον Βόλο είναι ο γκολκίπερ Κόστιτς που υπέπεσε σε πέναλτι και ο Μύγας που αποβλήθηκε.

Η ΓΚΑΦΑ: Από λάθη άλλο τίποτα στο ματς και από τις 2 πλευρές. Μπορεί να μπει η στιγμή με τη λανθασμένη αντίδραση του Ρέτσου από την οποία προέκυψε το πρώτο πέναλτι υπέρ του Βόλου ή και το αυτογκόλ του Καλογερόπουλου.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν ήταν μία καλή μέρα στη δουλειά για τη διαιτησία. Ο Παπαπέτρου και τα δύο πέναλτι που υπέδειξε στο α’ μέρος ήταν μετά από τσεκάρισμα στο VAR. Δύο υποδείξεις που προκάλεσαν την αντίδραση και τις διαμαρτυρίες των παικτών των 2 ομάδων. Αμφιλεγόμενη η απόφαση για το πέναλτι στον Ιμπόρα ενώ ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι για χέρι που φάνηκε να υπήρχε αλλά και μία φάση για μαρκάρισμα στον Ιμπόρα στη μικρή περιοχή.

Πολλές οι διαμαρτυρίες από μεριάς Ολυμπιακού για το ακυρωθέν γκολ του Μασούρα με υπόδειξη οφσάιντ αλλά και για το ακυρωθέν τέρμα του Ελ Καμπί. Ο Μύγας αποβλήθηκε ορθώς με 2η κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα στον Φορτούνη.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ένα παιχνίδι που από όπου και να πιάσεις είναι δύσκολο να καταλάβεις όλο αυτό που συνέβη. Ο Ολυμπιακός για ακόμα έναν αγώνα έδειξε ότι δεν έχει συνέλθει αγωνιστικά και έχασε 2 βαθμούς με αυτό το 2-2 με τον Βόλο εκτός έδρας.

ΒΟΛΟΣ: Κόστιτς, Μύγας, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα (32′ λ.τρ. Κίτσος), Γκλάβτσιτς, Τρουιγιέ, Άλχο, Κόμπα (77′ Κορνέτ), Μωραϊτης και Γκαρσία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ορτέγα, Μπιανκόν, Ρέτσος, Ροντινέι, Μαντί Καμαρά (72′ Καρβάλιο), Ιμπόρα, Φορτούνης, Μπιελ (23′ Εσε), Μασούρας και Ελ Καμπί (83′ Ελ Αραμπί).

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button