Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Ικαρία: Ενημέρωση για τα προβλήματα σχολικής στέγης στην Δ.Ε. Αγίου Κηρύκου

Σήμερα, Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, στις 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου Αγίου Κηρύκου, θα πραγματοποιηθεί συνέλευση – ενημέρωση από τον δήμαρχο Ικαρίας Φανούρη Καρούτσο (και μέλη της δημοτικής αρχής) για τα προβλήματα σχολικής στέγης στην Δημοτική Ενότητα Αγίου Κηρύκου. Η πρόσκληση αφορά τους Διευθυντές σχολείων  Β/βάθμιας και Α/βάθμιας εκπαίδευσης, τα Δ.Σ  Συλλόγων γονέων & κηδεμόνων της περιοχής και τα Σωματεία των εκπαιδευτικών (ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων).

Στις 22/2 σε κοινή δήλωση των δημάρχων Ικαρίας – Πάτρας – Πετρούπολης – Τυρνάβου – Χαϊδαρίου για την οικονομική κατάσταση των σχολικών μονάδων εκτός των άλλων, τόνισαν ότι “…η κρατική επιχορήγηση από τους ΚΑΠ για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων μειώθηκε κατά 30%. Για το 2009 το ποσό ανέρχονταν στα 180εκ€, το 2011 στα 120εκ€, το 2017 στα 100εκ€ και από το 2018 έως και το 2023 η τακτική ετήσια επιχορήγηση κινείται στα 126εκ€……..τα τελευταία τρία χρόνια, τα σχολεία πληρώνουν τη μεγάλη αύξηση του κόστους ενέργειας, ενώ ο πληθωρισμός επηρεάζει τις λοιπές συναλλαγές τους”.

Υπολογίζεται ότι το 80% της κρατικής επιχορήγησης δίνεται για την αποπληρωμή των τιμολογίων ενέργειας, ύδρευσης, τηλεπικοινωνιών και έμμεσων φόρων και ζητούν την:

α)Διαγραφή χρεών, που οφείλονται στην προμήθεια προϊόντων ενέργειας, για τα περίπου 700 ΑΦΜ σχολικών επιτροπών που υπάρχουν πανελλαδικά. 

β) αύξηση της επιχορήγησης και πάντως πάνω από τον τρέχοντα πληθωρισμό,.

γ) Απαλλαγή της όποιας φορολογικής επιβάρυνσης για τις συναλλαγές των σχολείων, ειδικό σχολικό τιμολόγιο για παροχή προϊόντων ενέργειας, 

δ) Απαγόρευση διακοπής ρεύματος, φυσικού αερίου ή νερού στα δημόσια σχολεία της χώρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button